Una aplicació per estar al dia de tot allò relacionat amb la consulta

  • 'Consulta 9N' recull diàriament les notícies d'una quarantena de mitjans de comunicació

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.02.2014 - 11:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una manera d’estar al dia de tot allò que passa en relació al referèndum sobre la independència és l’aplicació mòbil ‘Consulta 9N‘. Desenvolupada per l’empresa vigatana Xplica’t, l’aplicació permet de llegir cada dia les principals notícies relacionades amb la consulta del 9 de novembre de 2014, en què els catalans han de decidir democràticament el seu futur polític. L’aplicació és gratuïta, actualment és disponible per a operatius Android i els responsables anuncien que aviat ho serà també per a iOS. A més, es pot consultar via web. 

La base de dades ja disposa de més de 1.300 entrades procedents d’una quarantena de mitjans de comunicació diferents, i cada dia s’hi aniran actualitzant els continguts. Les notícies estan dividides en tres grans grups segons la procedència del mitjà de comunicació: Catalunya, Espanya i la resta del món. La pantalla de notícies també permet a l’usuari filtrar per dates, per mitjà de comunicació, per idioma, per format de notícia o per paraules clau.

L’aplicació també té un apartat destinat a la pregunta de la consulta traduïda a una quinzena d’idiomes diferents. Entre d’altres, es pot trobar en anglès, xinès, francès, alemany, italià, suec, danès, holandès, polonès, hongarès, basc o gallec. Des d’Xplica’t assenyalen que les traduccions aniran augmentant a mesura que passi el temps i gràcies a la col·laboració dels usuaris. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any