Guerra interna al PSC de Sabadell

  • Els efectes del Cas Mercuri i l’allargada ombra de Bustos dins el partit divideixen als dirigents i a la militància socialista local a l’hora d’escollir alcaldable pel 2015

VilaWeb
Redacció
13.02.2014 - 18:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una secció local del PSC més dividida que mai afronta un procés de primàries per escollir l’alcaldable per a les eleccions municipals del 2015. Josep Ayuso, actual regidor d’Urbanisme i home de confiança del clan Bustos, encapçala la candidatura del continuïsme dins del partit mentre Marta Farrés, actual regidora de Serveis Socials, es presenta com la candidata de la renovació tot i comptar amb el suport d’un dels regidors imputats pel Cas Mercuri, Joan Manau. La disputa política entre els dos possibles alcaldables explicita la guerra interna que es viu des de fa mesos dins el PSC local.

Segons ha pogut saber la Drecera de veus de dins el propi PSC la divisió es va començar a gestar amb l’esclat de la trama de corrupció coneguda com a Cas Mercuri. Si bé en un primer moment, Manuel Bustos, després de dimitir com a alcalde va confiar el seu relleu a Joan Carles Sánchez, un suposat cert desmarcatge de la seva figura per part d’aquest últim, unit a la destitució de Montse Costa, dona de Bustos i antic càrrec de confiança de l’Ajuntament, va provocar ben aviat la ira de l’exalcalde contra el seu successor. Bustos començava la seva particular guerra contra tot aquell que es desmarqués un mil·límetre dels seus postulats i iniciava una campanya interna de desprestigi de Sánchez, fent-li saber que no comptava ja amb el suport de l’agrupació socialista local i recordant-li que era ell qui manava als diferents òrgans del partit. L’executiva local havia escollit ja de facto a Ayuso com a candidat socialista a les properes eleccions municipals, tanmateix les crítiques que es van llançar des de la posterior assemblea extraordinària local per part de diversos militants cap a l’executiva per aquest suport unilateral a Ayuso, així com el malestar fet públic pel propi Sánchez, van explicitar la divisió interna en el partit. Sánchez es prenia 48 hores de reflexió per decidir si concórrer o no a les primàries. Segons el testimoni de persones properes a l’alcalde, Sánchez només abandonaria les primàries si algú més allunyat de l’entorn bustista presentava candidatura contra Ayuso. Aquesta persona seria Marta Farrés.

Treballadors municipals denuncien pressions

Aquest mitjà ha pogut saber també que aquesta guerra intestina dins el PSC local està esquitxant a diversos treballadors i treballadores interines de l’Ajuntament afins al partit, que estarien rebent pressions per posicionar-se a favor d’una o altra de les candidatures, amb el temor de ser acomiadats o reestructurats del seu actual lloc de treball si es posicionen amb la candidatura finalment perdedora a les primàries. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any