Arenys de Mar, 1714. Un poble en peu de guerra

  • L'exposició serà durant tot l'any al Museu Marès de la Punta.

VilaWeb
Redacció
03.02.2014 - 01:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’exposició Arenys de Mar, 1714. Un poble en peu de guerra és l’activitat central que ha impulsat l’Ajuntament d’Arenys de Mar per commemorar el Tricentenari.  L’exposició vol explicar com va afectar als habitants d’Arenys de Mar i de l’entorn la guerra per la Corona Espanyola que hi va haver a Catalunya entre el 1702 i el 1714, així com les conseqüències que es van produir a partir del conflicte. També es prevuen altres actes durant els propers mesos.

En aquest sentit, Arenys de Mar, poble mariner que havia crescut al llarg del segle XVII, després de la seva separació d’Arenys de Munt, va oferir també el seu suport al candidat austríac Carles III, i va ser l’escenari de tres desembarcaments de tropes que pretenien estendre la lluita en altres zones del país per a poder ajudar als ciutadans de Barcelona que patien el setge de les tropes franceses. L’exposició explica com es va desenvolupar la vida a Arenys de Mar en aquest escenari bèl·lic.

Arenys de Mar forma part de la comissió del Tricentenari al Maresme, entitat encarregada d’organitzar múltiples actes de commemoració a la comarca. Podeu veure un recull d’imatges de la presentació dels actes del Tricentenari a Arenys clicant aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any