Martí Gasull rep la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a títol pòstum

  • L'activista per la llengua es va morir el setembre de l'any passat en un accident de muntanya al Nepal

VilaWeb
Redacció
18.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Barcelona lliura avui la Medalla d’Or al Mèrit Cultural, a títol pòstum, al membre fundador de la Plataforma per la Llengua, Martí Gasull i Roig, per la tasca cívica en la defensa de la cultura i la llengua catalanes. L’acte es farà al Saló de Cent de l’ajuntament a les set del vespre. L’activista i muntanyenc Martí Gasull, ànima i fundador de la Plataforma per la Llengua, es va morir en un accident de muntanya al Nepal el setembre de l’any passat.

El batlle Xavier Trias presidirà el lliurament de la medalla, acompanyat pel tinent batlle de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; el director del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, Jordi Manent, que farà la glossa del guardonat, i familiars de Martí Gasull, que recolliran la medalla.

Des de la seva mort, ha rebut nombrosos reconeixements pòstums, en què es destaca la Creu de Sant Jordi. La Plataforma per la Llengua també li va retre un homenatge el gener passat en un acte al Teatre Nacional de Catalunya.

 

VÍDEO: Contundent intervenció de Joan Tardà al congrés en defensa de la llengua

Opinió de Bernat Puigtobella: Martí Gasull, un activista insubornable

Opinió de Tomeu Martí: Martí Gasull, des de Mallorca

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any