El PSC encara una altra setmana convulsa

  • Avui podria decidir d'expulsar Fabián Mohedano per haver assistit a l'acte d'Esquerra · A final de setmana s'ha de votar al parlament sobre el dret de decidir

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSC encara una altra setmana convulsa, amb dues noves possibles crisis internes. D’una banda, ahir es va saber que la direcció estudiava d’expulsar el dirigent Fabián Mohedano, membre de l’executiva del partit, per haver assistit de públic a l’acte d’aquest cap de setmana d’Esquerra. A més, a final de setmana és previst que es voti al parlament la petició al congrés espanyol de traspassar les competències per a convocar la consulta. Serà una votació intensa que pot fer trontollar per enèsima vegada la unitat del partit. Fa un mes la direcció, amb Pere Navarro al capdavant, va imposar el seu criteri sobre el dret de decidir en un consell nacional extraordinari.

Segons la resolució aprovada, el PSC votarà contra tota iniciativa sobre el dret de decidir que no s’hagi pactat prèviament amb l’estat espanyol. El sector crític, però, ja va avisar aleshores que no descartava de trencar la disciplina de vot, cosa que pot tenir unes conseqüències importants en el si de l’executiva.

La comissió de garanties del PSC decidirà sobre Mohedano

Pel que fa a Mohedano, fonts del partit citades per Catalunya Ràdio expliquen que el dirigent socialista podria haver vulnerat els estatuts del PSC, perquè l’article 4.2 prohibeix als militants de ‘potenciar cap altre partit que no sigui el PSC’.

És d’esperar que avui es posi el cas a mans de la comissió de garanties del partit. Mohedano podria ser apartat de l’executiva o fins i tot del partit. Les mateixes fonts expliquen que no entenen la presència de Mohedano a l’acte. De l’òrbita socialista també hi assistiren Toni Comín, ex-diputat del PSC-Ciutadans pel Canvi, i l’ex-conseller Ernest Maragall, que van ser ovacionats. Josep Maria Mainat, que va parlar des de l’escenari, es va confessar simpatitzant socialista i va demanar explícitament als ‘companys socialistes’ que no abandonessin el procés cap a la independència.

Mohedano és militant des del 2009 i des de fa dos anys ocupa el càrrec de secretari de Llibertats Públiques i Drets Civils de la comissió executiva del partit. S’ha significat pel fet de ser una de les veus més crítiques amb la direcció actual de Pere Navarro, com va deixar palès en aquesta entrevista a VilaWeb, i és un dels impulsors del moviment crític Avancem, encapçalat per Joan Ignasi Elena.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any