Nova York fa un tomb cap a l’esquerra

  • El demòcrata Bill de Blasio s'imposa clarament a les eleccions a la batllia · Als anys 1980 era favorable a la revolució sandinista

VilaWeb
Redacció
06.11.2013 - 09:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En les eleccions d’ahir a la batllia de Nova York, els habitants de Nova York es van decantar pel demòcrata Bill de Blasio. Amb aquesta elecció, els novaiorquesos posen fi a vint anys de govern municipal conservador i, especialment, als últims dotze anys del batlle multimilionari Michael Bloomberg. De Blasio, d’origen italià i casat amb una afroamericana que reivindica el seu passat lèsbic, ha superat àmpliament el rival, republicà Joe Lhota.

‘Els novaiorquesos han demanat clarament una nova direcció per a la nostra ciutat, units en la idea que cap novaiorquès no s’ha de quedar pel camí’, va dir ahir De Blasio.

Durant els anys 1980 De Blasio va defensar la revolució sandinista de Nicaragua i fins i tot s’hi va desplaçar en un viatge humanitari.

Després dels governs republicans de Rudolph Giuliani (1994-2001) i Michael Bloomberg (2002-2013), Bill de Blasio dirigirà des de l’1 de gener la batllia amb un to molt més progressista: defensor de les classes mitjanes, de les famílies i de les minories, durant la campanya ha denunciat les injustícies a la ciutat i ha assegurat que construirà dos-cents mil habitatges socials, a més d’imposar més tributs als rics per a poder finançar l’escola maternal de tots els infants des de quatre anys.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any