El soterrament dels FGC entre Gràcia i Can Feu depèn d’un finançament inviable

  • El conveni signat entre l’Ajuntament de Sabadell i la Generalitat preveu que el cost de les obres es sufragui amb les plusvàlues de la venda d’uns terrenys que han de ser requalificats

VilaWeb
Redacció
29.10.2013 - 12:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La històrica reivindicació veïnal de soterrar les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya al seu pas entre Gràcia i Can Feu aprofitant les obres de perllongament de la línia es preveu del tot inviable per culpa de la manca de voluntat de finançament per part de les administracions. En el punt àlgid de l’esclat de la bombolla immobiliària i de la crisi del sector de la construcció, el conveni signat entre Ajuntament i Generalitat preveu que les obres es paguin a partir de les plusvàlues urbanístiques que s’obtinguin de la requalificació i venda d’uns terrenys que ara no són residencials i que s’haurien de destinar a la construcció de noves promocions d’habitatges privats.

Els terrenys en qüestió, pendents encara de requalificació urbanística que els declari d’ús residencial són, d’una banda, l’antic aparcament de Sabadell Estació, propietat de la Generalitat però que serien cedits a l’Ajuntament per a aquest propòsit, i de l’altra els terrenys que actualment ocupen l’antiga Escola Riu Sec i la part esportiva de la Piscina de Can Marcet, que són de titularitat municipal. El cost total del soterrament, estimat en uns 24 milions d’euros, s’hauria de sufragar amb les plusvàlues derivades de la venda d’aquests terrenys un cop fossin requalificats com a residencials.

L’Entesa denuncia que l’alcalde ha estat mentint a la ciutadania

En un comunicat fet públic la darrera setmana, l’Entesa per Sabadell ha acusat a l’alcalde Joan Carles Sánchez de ‘mentir a la ciutat i confondre a la opinió pública’ assegurant que s’estaven buscant vies de finançament quan el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ja havia anunciat que la Generalitat no executaria el soterrament sota l’argument de manca de finançament. L’Entesa ha denunciat així la ‘manca de voluntat política per tirar endavant el soterrament’ i ha advertit que aquest no serà possible si no es fa ara que s’estan executant les obres de perllongament. Segons l’Entesa el soterrament era un compromís adquirit per la Generalitat l’any 2006 i el conveni entre aquesta i l’Ajuntament no ha estat mes que ‘una farsa i un fracàs anunciat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any