Muralla humana a Pamplona per evitar la detenció d’un jove basc

  • [Vídeo en directe] Centenars de persones s'han aplegat a la plaça Navarreria envoltant Luis Goñi, condemnat a sis anys de presó per pertànyer a Segi

VilaWeb
Redacció
13.10.2013 - 16:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Centenars de manifestants s’han aplegat a la plaça Navarreria de Pamplona per evitar la detenció i empresonament de Luis Goñi, condemnat a sis anys de presó per pertànyer a l’organització juvenil basca il·legalitzada Segi. Goñi es trobava amagat des del juliol, quan el Tribunal Suprem va ratificar la sentència condemnatòria, però fa uns dies va difondre un vídeo anunciant que repareixeria públicament avui a Pamplona. 

Per aquest motiu s’havia convocat per a aquest migdia una manifestació, que ha acabat a la plaça Navarreria, on els manifestants fa cinc hores que formen una muralla humana al voltant de Goñi, per evitar que sigui detingut i empresonat.

Goñi ha comparegut davant dels mitjans per llegir un comunicat en què agraïa el suport i la solidaritat de tots els manifestants. ‘Hem convertit en realitat la muralla popular. Ha quedat clar que la voluntat i les ganes de lluitar del poble té la força suficient per a superar qualsevol obstacle. El fet de fer el salt de la solidaritat al compromís ha deixat clar que la societat basca no està disposada a continuar de braços plegats veient com s’emporten segrestats militants polítics. Hem optat per la desobediència. Aquest és el camí que seguirem.’

Ha dit que no hi havia cap obstacle que pogués impedir ‘la reivindicació, la solidaritat, i el comrpomís d’aquest poble’ i que l’exemple era que ell continuava a la plaça. ‘Deien que em detindrien de seguida, però un cop més la muralla popular de Pamplona, com a Sant Sebastià i Ondarroa, ha construït unes parets molt fortes i aquí sóc, lliure en el cor de Pamplona, envoltat d’amics. No sé quant de temps aguantaré aquí però tingueu per cert que la força que m’heu transmès és espectacular.’ I ha conclòs fent una crida perquè la gent vagi a la plaça a mantenir la muralla humana. 

No és pas la primera vegada que part de la societat basca es mobilitza per a una acció similar. Fa uns mesos, una muralla humana va impedir en diverses ocasions la detenció d’altres joves condemnats, que finalment van ser detinguts per l’Ertzaina, després d’hores apartant tots els manifestants.  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any