‘Señas de identidad’

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com no podia ser d’una altra manera, el PP sempre trau ‘las señas de identidad’ i el seu ‘Som valencians’ en acostar-se el Nou d’Octubre. El President Fabra (ai, quan es lamentava del tancament de TV3!) ha eixit amb el seu ‘Manifiesto’ en defensa del ‘orgullo valenciano’, a través de la campanya ‘Som valencians’.

Està molt bé que el Molt Honorable President Fabra es pose al davant pel que fa a la defensa dels nostres interessos. Però ‘el orgullo valenciano’ i el fet que ‘som valencians’, no es demostra només amb la Senyera de la ciutat de València.
 
Una de ‘las señas de identidad’ és l’IVAM, que no veu un euro de l’Estat des de 2010. I des del Palau de la Generalitat no hi ha cap protesta.

Una altra, per no dir la més important, ‘seña de identidad’ és la nostra llengua, que el Govern de la Generalitat menysprea, maltracta i margina constantment, sense fer cap cas a la Llei d’Ús i Ensenyament del valencià. És una vergonya que Carles Mateu haja estat condemnat a presó per parlar la nostra llengua. i davant d’aquest atemptat lingüístic, la Generalitat no haja fet cap protesta ni cap ‘Manifiesto’ a favor de l’ús del valencià. No vull ni pensar què haguera passat si a Catalunya es multara una persona per parlar castellà.

Que la Generalitat margina la nostra llengua, ho testifica fins i tot la mateixa Acadèmia Valenciana de la Llengua. El 23 de febrer de 2011, l’AVL va denunciar que la Generalitat incomplia sistemàticament la Llei d’Ús i Ensenyament del valencià, ja que no garantia l’ensenyament del valencià en igualtat de condicions que el castellà.
 
I no és una ‘seña de identidad’ el poeta Vicent Andrés Estellés, que el PP de Bolbait no va voler homenatjar, malgrat la campanya a favor de l’AVL?
 
Un altra ‘seña de identidad’ és l’aigua del Xúquer. Només el PP de la Ribera ha rebutjat el pla del Xúquer del govern central, pel fet que beneficia la Manxa. Quan hi haurà una protesta formal de la Generalitat (no només del PP de la Ribera) per a defendre el Xúquer?

Una altra ‘seña de identidad’ són els nostres ancians. El Consell deu 37 milions a les residències de la tercera edat. I són 100 els milions els que deu la Generalitat al sector de la dependència.
 
No són també una ‘seña de identitat’ els nostres jóvens que han d’eixir del País per a buscar un futur i una vida més digna?
 
I la sanitat? No és també una ‘seña de identidad’? Per a quan l’hospital d’Ontinyent? No és una vergonya que els malalts de càncer i d’hepatitis hagen de pagar una part dels fàrmacs?

I les falles? No són també una altra ‘seña de identidad’? I per què el govern de l’Estat les està asfixiant amb un IVA desorbitat?

I la VIU? Un nom molt valencià, que demostra de quina manera la Generalitat defensa la llengua com a ‘seña de identidad’. La VIU no era també una ‘seña de identidad’? I Terra Mítica? I La Ciudad de las Lenguas? No eren l’orgull dels valencians?

I el nou fiançament per al País Valencià, denegat per Madrid, sense cap protesta pel Sr. Fabra?

I els pensionistes? No són una ‘seña de identidad’ els més majors? O és que no els importen gens? No és una vergonya que el govern de Madrid retalle a qui menys té?
 
I l’austeritat en el govern? No hauria de ser també això una ‘seña de identidad’? Ni més ni menys que 230.000 euros es va gastar el Consell en càtering i 169.000 euros més en entrades VIP de la Fórmula 1.

I la llibertat i la tolerància? No haurien de ser també ‘señas de identidad’? I com defensen la llibertat els jóvens del PP amb el braç en alt? No és un insult a la democràcia eixe gest infame i insultant?

És per tot això (i encara em deixe moltes més ‘señas de identidad’) que la Generalitat i el seu President es vanaglorien de les ‘razones para el orgullo’? De què ens hem d’enorgullir, si només fan que maltractar la llengua, la cultura i les persones d’aquest País?

En el debat sobre quin regidor portaria la Senyera de la ciutat de València el Nou d’Octubre, l’alcaldessa deia: ‘La Senyera se lleva con dignidad y no a trocitos’.
 
El País Valencià també té dret a viure amb dignitat i no només amb ‘manifiestos’ que apareixen cada any i que no se’ls creuen ni els qui els escriuen.

Per a què volem ‘Manifiestos’ cada Nou d’Octubre si el Govern de la Generalitat menysprea (ara i adés) les signes d’identitat de tots els valencians?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any