‘A valencianos no nos gana nadie’

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Això deia el conseller Serafín Castellano, secretari general del PPCV (30 juliol 2012). I encara afegia: ‘Ni tampoco en la defensa de lo nuestro’. Per cert: què és ‘lo nuestro’? Però si hem de fer cas als fets i no a les paraules, això de ‘a valencianos no nos gana nadie’, no s’ho creu ningú.

Davant el pretès ‘valencianismo’ del Govern Valencià, caldria recordar, a les portes del Nou d’Octbre, Dia Nacional del País Valencià, els diversos ‘atemptats’ contra la llengua i la cultura dels valencians.

El cas més escandalós que demostra la ‘valencianía’ del PPCV, ha estat quan el 10 de setembre passat, al Congrés de Diputats, els diputats valencians del PP es van oposar a la reforma estatutària (per tercera vegada consecutiva!) que el PPCV mateix havia aprovat. El PP valencià, una vegada més, impedia la millora de les inversions de l’Estat al País Valencià! Una millora que hauria acabat amb la discriminació que patim els valencians.

Va ser el diputat Gerardo Camps qui va renunciar a presentar la reforma. Curiosament, el Sr. Camps, quan era conseller d’Economia, presentà a les Corts Valencianes la disposició addicional, per obligar el govern de Rodríguez Zapatero a augmentar les inversions al País Valencià.

Tots recordem les lamentacions del Sr. Francisco Camps i de l’alcaldessa de València, i també del Sr. González Pons, reclamant que s’acabara la discriminació econòmica que patim els valencians i argumentant (!) que amb un govern del PP, aquesta discriminació s’acabaria.

Però com que el ministre Montoro i la Moncloa rebutgen d’augmentar les inversions de l’Estat al País Valencià,  ara, les exigències que el PP valencià feia al govern del PSOE, ja no són tan importants. Però això sí, ‘a valencianos no nos gana nadie’.

Però, i si recordem la defensa numantina que, tan el Sr. Camps, com la Sra. Rita Barberà feien davant la discriminació que patíem els valencians amb el Sr. Rodríguez Zapatero? Només posaré uns exemples de què deien i ara callen:

La Sra. Rita Barberà, el gener de 2006 denunciava a Madrid el fet que el govern central discriminava a València. I en una altra ocasió deia que ‘nos tienen mania’.

El Sr. González Pons deia el desembre de 2008: ‘No aceptaremos ninguna discriminación en favor de nadie’.

El Sr. Camps, el desembre de 2009 també protestava contra la discriminació financera del Sr. Rodríguez Zapatero.

I el Sr. Ricardo Costa, del grup del PP a les Corts Valencianes, el novembre de 2008 exigia al govern central que s’acabara la discriminació inacceptable que patíem els valencians per part del PSOE.

El maig de 2010, la Sra. Barberà qualificava el Sr. Rodríguez Zapatero d’incompetent, ignorant, immoral polític miserable’ i afegia: ‘Que pongan a otro que no mienta tanto y que no se pegue al sillón’ (Público 25.05.10).

‘A valencianos no nos gana nadie’?

Crec que els polítics han de ser hòmens i dones de paraula. Hòmens i dones capaços d’ajudar a solucionar problemes. No a crear-ne de nous. Hòmens i dones que defensen la llibertat de les persones i la dels pobles!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any