Arrenca la temporada al Micalet amb una vintena d’espectacles de teatre i música

  • L’obra inaugural és 'Quatre-Cents!', de Crit Teatre · Tornarà Xavi Castillo i també hi haurà música amb Sènior i el Cor Brutal, Arthur Caravan, Hugo Mas, Òscar Briz i Pau Alabajos i Cesk Freixas

VilaWeb
Redacció
18.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El teatre Micalet estrena avui una nova temporada carregada d’espectacles: divuit en total des d’avui fins a final d’any. I enguany, teatre, música i, fins i tot, circ. Tots ells en català  i donant protagonisme als artistes valencians. L’espectacle inaugural, que s’estrena avui, és ‘Quatre-cents!‘, un muntatge de la companyia Crit Teatre que ens fa viatjar amb música i humor fins al segle d’or valencià i trobar-nos en escena escriptors, reis, papes i molts més personatges del segle XV.

Humor còsmic a ‘Star Farts, la guerra de les fal·làcies’
 
La programació continuarà amb ‘Star Farts, la guerra de les fal·làcies‘, interpretada pels actors Xavo Giménez i Pau Blanco. Es tracta d’una versió particular de la Guerra de les Galàxies que es mou entre l’humor còsmic i la brofegà galàctica.
 
La primera quinzena d’octubre hi ha programades dues obres de companyies residents al Principat, ‘L’editto Bulgaro‘ i ‘La Signatura 400‘. La primera tracta la relació viciada entre la política i els mitjans de comunicació prenent com a punt de partida la corrupció a Itàlia; la segona és un monòleg interpretat per Lluïsa Mallol i dirigit per Joan Peris, on la protagonista, una bibliotecària de París, manté una conversa amb algú que s’ha quedat tancat a la biblioteca.

L’espectador paga el que creu convenient per a ‘Indignada Pérez’
 
Del 16 al 20 d’octubre Maria Juan serà ‘Indignada Pérez‘, una dona que sota l’anonimat fa una corrosiva denúncia social per sobreviure a un món boig i absurd. En aquest espectacle, per primera volta, el Teatre Micalet utilitzarà el sistema de la taquilla inversa, és a dir, sense preu fix per a l’entrada: els espectadors aportaran el que considerin oportú, un cop vist l’espectacle.

El 24 d’octubre es presenta l’espectacle ‘De mà en mà‘, un recital eròtico-festiu en el qual Francesc Anyó i Borja Penalba perpetren, diuen, riuen, canten, ploren i mengen textos de Vicent Andrés Estellés.

Reposició d’un dels èxits de la temporada passada: ‘Fent Cua’
 
El mes d’octubre acaba amb els muntatges ‘Dones d’aigua, hòmens de fang‘, que s’inspira en el món llegendari popular per a narrar una història sobre els vencedors i els vençuts; i la reposició de ‘Fent Cua‘, un dels èxits de la temporada passada, de la companyia Chicharras amb direcció de Pep Ricart.

Torna Xavi Castillo i comença la música
 
Novembre comença amb un clàssic del Micalet: Xavi Castillo i els seus particulars monòlegs. Seran tres úniques funcions per a donar pas a un cicle de música en valencià amb les actuacions de tres dels intèrprets més destacats de l’actual panorama musical valencià: Sènior i el Cor BrutalArthur Caravan, Hugo Mas, i Òscar Briz, que presenta disc nou.
 
A novembre hi haurà dos nous muntatges teatrals: ‘Údol’, interpretat pels reconeguts actors catalans Pau Soler, Mercè Anglès, Anna Güell i Miquel Barcelona de la Companyia Q-Ars. I ‘Lúcid’, de l’argentí Rafael Spregelburd, estrenat al juliol  passat amb una gran acollida de públic. Protagonitzat per Verònica Andrés, Álvaro Báguena, Àlex Cantó i Arantzazu Pastor.
 
I el desembre és temps de Nadal, música, teatre i circ. Circ amb ‘L’Amagatall dels somnis’, teatre amb l’obra ‘El Sopar’, companyia resident a Mallorca al Teatre del Mar, i música amb un concert del cantautor Pau Alabajos, una de les veus més reconegudes del panorama artístic valencià juntament amb Cesk Freixas.  I per a tancar l’any, novament l’humor de Xavi Castillo amb un espectacle especial de Nadal.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any