L’STEi i CCOO rebutgen els serveis mínims que reclama el govern per la vaga indefinida

  • L'Assemblea de Docents prepara una 'caixa de resistència' i accions per a explicar la vaga

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.09.2013 - 14:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’STEi i CCOO, els sindicats majoritàris al sector de l’Educació de les Illes, no estan d’acord amb els serveis mínims que reclama el govern per a la vaga indefinida que començarà el dia 16. La conselleria d’Educació demana que quedin equips d’entre un 20 i un 30 per cent dels docents i dos membres de l’equip directiu als centres de primària i infantil: un 25% als de secundària; i un 20% als centres de règim especial (com ara el conservatori). Ahir, la UGT també va afegir-se a la convocatòria, al costat de l’STEI i CCOO.

D’una altra banda, l’Assemblea de Docents, que també convoca a la vaga, de les Illes ja ha començat a recaptar diners per a les despeses que es derivaran de la protesta a partir de dilluns vinent, dia 16. Perquè poguessin crear aquesta ‘caixa de resistència’, l’Obra Cultural Balear (OCB) els ha posat a disposició el seu CIF.

L’Assemblea també va decidir ahir que el professorat el dia 13, quan comença el curs, vestirà de verd i, abans de començar l’horari lectiu, explicarà a les famílies dels alumnes els motius de la vaga.

La vaga indefinida pren forma després que les decisions que el govern de Bauzá va prendre la setmana passada van tornar a causar indignació: dijous va impedir que el curs comencés amb vaga i els sindicats i l’Assemblea van haver d’ajornar-la al dia 16; i l’endemà, divendres, va aprovar un decret llei per aplicar el polèmic trilingüisme i esquivar la sentència del (TSJB) que el suspenia cautelarment.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any