El portaveu de l’SNP a Westminster recomana fixar la data del referèndum català

  • Creu que és la manera per aconseguir que la societat es prengui l’assumpte seriosament

VilaWeb
Redacció
17.08.2013 - 19:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Angus MacNeil, portaveu de l’Scottish National Party (SNP) al parlament de Westminster, és un dels convidats que més expectació ha causat a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada (UCE) que s’ha inaugurat avui. MAcNeil ha recomanat a Catalunya que cerqui una data i una pregunta per al referèndum d’autodeterminació aviat. Assegura que és la manera que la societat es prengui l’assumpte seriosament.

MacNeil diu que com que l’estat espanyol és una democràcia, no s’imagina que impedeixi la celebració d’una consulta. També ha afegit que si Londres els hagués barrat el pas, l’haguessin fet igualment.

D’una altra banda, veu factible que es faci sense l’aval de l’estat espanyol perquè ‘el que compta és l’opinió de la gent’.

També ha assegurat que no el preocupa que el referèndum de Catalunya se celebri en unes dates properes al d’Escòcia. MacNeil diu que a Escòcia no es para atenció en detall al cas català perquè es troben immersos en el seu procés. En tot cas, és del parer que ‘Catalunya i Escòcia seran independents perquè necessiten una gestió pròpia per a resoldre els problemes interns’.

Informació relacionada:

Xavier Solano: ‘A Escòcia guanyarà el sí’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any