El president del Tribunal Constitucional espanyol també va assessorar el PP des del 1992

  • Segons El País, Francisco Pérez de los Cobos va col·laborar amb els populars i la FAES en tasques d'assessorament i conferenciant

VilaWeb
Redacció
29.07.2013 - 10:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa dues setmanes va transcendir que el president del Tribunal Constitucional (TC) espanyol, Francisco Pérez de los Cobos, va pagar quotes de militant del PP entre el 2008 i el 2011, fins i tot després d’haver estat elegit magistrat del tribunal, el 29 de desembre del 2010. N’informava El País, que avui afegeix més dades sobre el lligam de Pérez de los Cobos amb els populars. El diari madrileny explica que el president del TC va assessorar el PP des del 1992, un aspecte que va silenciar, com el de la militància, en l’examen que se li va fer al senat espanyol l’octubre del 2010 per a validar-ne la candidatura.

Francisco Pérez de los Cobos, explica El País, va aconsellar així l’actual vice-presidenta primera del congrés espanyol, Celia Villalobos, quan aquesta dirigent del PP era membre de la Comissió d’Ocupació entre el 1989 i el 1993, i quan després va ésser ponent de la Llei de Vaga del 1992.

Des d’aleshores, l’actual president del TC havia estat l’autor d’uns quants treballs d’assessorament per al PP i havia fet unes quantes conferències per a la fundació FAES, lligada als populars. La majoria de col·laboracions, les va amagar en l’examen sobre la seva idoneïtat al senat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any