La Corporació acomidarà 300 treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio

  • També va anunciar que externalitzaria la comercialització de publicitat de canals i webs

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.06.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va suspendre ahir les negociacions amb els treballadors amb vista als convenis col·lectius i va anunciar que presentaria un ERO. Afectarà 312 treballadors de TV3, Catalunya Ràdioi de la Corporació i inclourà també una retallada del sou d’un 7,5%. L’objectiu de la retallada salarial és estalviar-se 27 milions d’euros enguany.

Feia mesos que s’especulava sobre un possible ERO, tot i que el president de la CCMA, Brauli Duart, sempre havia insistit que seria l’última opció. Però el fet és que enguany el pressupost de l’ens s’ha retallat d’un 17% a causa de la davallada de la publicitat i de la subvenció de la Generalitat.

La CCMA també vol externalitzar els serveis de comercialització, promoció i intermediació en la venda d’espais publicitaris dels canals de TVC i les pàgines web associades. La finalitat és adquirir més competitivitat en la gestió de la publicitat i fer créixer els ingressos, després de la caiguda del 22% el primer quadrimestre de l’any. 

Per arribar a un acord amb els representants dels treballadors a fi de reduir el cost de personal, la CCMA va proposar d’equiparar-los el sou amb els del personal de la Generalitat. Les negociacions no van anar bé i ahir el consell de govern va proposar aquest conjunt de mesures. 

La plantilla actual de la televisió pública catalana és de 2.095 persones, i la de la ràdio, 426, sense comptar els 50 que treballen per als serveis corporatius. Ahir es van reunir d’urgència per decidir quines accions de protesta farien. La reunió va esdevenir de seguida una protesta contra la direcció de l’ens. Els treballadors es van concentrar davant el despatx del director de TV3, Eugeni Sallent, i el van esbroncar (moment que mostra la primera imatge).

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any