Encausat l’ex-president de l’ICS per les obres del nou Sant Pau

  • El jutge l'acusa de malversació i prevaricació juntament amb l'ex-tinent de batlle de Barcelona Xavier Casas i cinc persones més

VilaWeb
ACN
04.06.2013 - 16:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de Barcelona que investiga les obres del nou hospital de Sant Pau ha citat a declarar com a encausades set persones per un presumpte delicte de malversació de fons públics i prevaricació, entre les quals destaquen Josep Prat, ex-president de l’Institut Català de la Salut (ICS), i Xavier Casas, ex-tinent de batlle de Barcelona. El fiscal havia demanat l’encausament de dues persones més, l’ex-conseller de Sanitat, Josep Laporte, i el canonge de l’Arquebisbat Malaquías Zayas, però tots dos ja són morts. La declaració tindrà lloc el proper 3 d’abril.

El titular del jutjat d’instrucció número 22 va admetre a tràmit l’ampliació d’una denúncia presentada per un grup de treballadors de l’Hospital de Sant Pau que considera que hi va haver irregularitats en l’adjudicació de les obres del nou centre. El fiscal va demanar la imputació de nou persones per aquests fets pels presumptes delictes de prevaricació i malversació de fons públics.

El magistrat ha accedit a la petició del fiscal i ha fet aquestes imputacions, tot i que de la llista de nou persones demanades pel fiscal, dues d’elles estan mortes. Es tracta de l’exconseller de Sanitat Josep Laporte, que va morir l’any 2005, i del canonge de l’Arquebisbat de Barcelona, Malaquías Zayas, mort el 2011.

Dels altres set, destaquen les imputacions de Xavier Casas, que va ser tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, i de l’expresident de l’ICS, Josep Prat, que també està imputat pel cas Innova de Reus.

Els altres imputats són Jordi Bachs i Ferrer, director gerent de la fundació privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; Josep Anton Grau, exgerent de Sant Pau que també va ser director de l’Incasòl i actualment és director general de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM); el també exgerent de Sant Pau Jordi Colomer, i els membres de l’església Josep Anton Arenas i Joan E. Jarque.

En la seva interlocutòria, el jutge inclou les diferents fases de les obres del nou Hospital de Sant Pau, que es van executar entre els anys 2000 i 2006, i qui va signar els contractes, així com un informe de la Sindicatura de Comptes que recull “totes les incidències” relatives a la contractació d’aquestes obres. Segons aquest informe, el cost final de facturació de les quatre fases del projecte van acabar sent de més de 217 MEUR, amb un desviament de més de 38 milions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any