Tanca el millor Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya fet a Mollerussa

  • Ja es prepara la celebració dels 30 anys del Saló

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com “la millor edició que s’ha fet a Mollerussa en el 11 anys” va valorar l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el que havia estat el XXIX Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que s’ha fet del 23 d’abril al 3 de maig al Firal de Mollerussa.

Solsona va donar xifres com la de 12.000 visitants (2.000 més que l’any passat) que valorar especialment ja que només s’ha comptat amb un cap de setmana dins del Saló, tot i que també hi va haver el Primer de Maig. També va comentar que s’havia estirat les visites escolars fins a 2.888 (pels 2.600 escolars previstos inicialment).

Una altra dada que va remarcar Solsona fou la dels 4.400 visitants adults, el que demostra que “el Saló està plenament consolidat perquè ja forma part del calendari escolar però també del familiar”.

Solsona va fer les valoracions del onze dies del Saló acompanyat del regidor de Cultura, Jordi Pérez, i dels coordinadors del Saló, Diana Solé i Josep Miquel Varea.

Així la directora de la Biblioteca Comarcal, Diana Solé, va explicar que durant el cap de setmana i el festiu de l’1 de maig van passar pel Saló més de 5.000 persones. També va comentar que s’ha notat un increment de les famílies visitants fora d’hora lectiu entre setmana. Per la seva part, Josep Miquel Varea va valorar el fet que les activitats organitzades enguany en el marc del Saló “han estat ben graduades” ja que han aconseguit atraure diferents franges de públic familiar. La presència de la popular porqueta televisiva Peppa Pig i l’espectacle d’Els músics de Bremen de la Cia. Xip-Xap, el passat 1 de maig, foren les activitats més populoses. També van destacar l’èxit de, coincidint amb la festivitat de Sant Jordi, iniciar el Saló amb una Marató de lectura en la qual hi van participar llegint més de 300 persones, entre escolars, particulars i persones vinculades a diferents entitats, una activitat que va atraure al voltant de 1.400 participants en total.

30 anys

L’alcalde també va dir que ja estan treballant en la commemoració, l’any vinent, dels 30 anys del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya que tornarà a acollir Mollerussa, de manera que ja serà el dotzè any consecutiu que ho faci la capital del Pla d’Urgell. Per això, va demanar la implicació de tots per tal de reivindicar la importància del saló, que amb 4.500 volums distribuïts en 3.000 metres quadrats és un dels més importants arreu d’Europa. També va assegurar que la bona acollida del Saló demostra que “aquesta aposta per diversificar per tot el territori l’oferta cultural que va fer en el seu moment la conselleria té sentit”.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any