CiU i ERC consideren la possibilitat d’anar en coalició a les europees del 2014

  • CDC, disposada a 'eixamplar consensos' · Els republicans obren la porta també a un pacte amb ICV

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.05.2013 - 14:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general adjunt d’ERC, Lluís Salvadó, ha dit avui que a ERC li agradaria presentar-se a les eleccions europees del 25 de maig del 2014 en una gran aliança que inclogués ‘els partidaris del sí a la independència i de la lluita contra les polítiques d’austeritat’. Segons Salvadó, el fet que les eleccions al Parlament Europeu coincideixin amb l’any de la consulta afavoreix el context adient. ‘Entenem que vincular les europees amb l’agenda de la consulta i de la lluita contra l’austeritat és una aposta essencial’, ha declarat. El 2009, Oriol Junqueras -aleshores candidat d’ERC a les europees- ja va proposar l’aliança entre ERC, CiU i ICV-EUiA.

Aleshores, ERC va anar en una candidatura, l’Europa dels Pobles-Verds, juntament amb Aralar, EA, el BNG, Entesa per Mallorca, entre més. El PSM no s’hi va acabar incorporant, tot i que va demanar el vot per aquella coalició.

I CiU va formar part d’una altra coalició, la Coalició per Europa, on hi havia també el Bloc Nacionalista Valencià, Unió Mallorquina, el PNB, Coalició Canària i el Partit Andalusista, entre més.

Ara es torna a plantejar la possibilitat que hi hagi una coalició electoral entre CiU i ERC, o, si més no, entre CDC i ERC. Segons el diari Ara, hi ha sectors de Convergència Democràtica de Catalunya partidaris de presentar-se a aquests comicis per separat d’Unió Democràtica de Catalunya, en un moment de tensió entre els socis de federació sobre el full de ruta del procés sobiranista.

El secretari d’Organització de CDC, Josep Rull, ha obert la porta avui a ‘eixamplar consensos’ amb vista a les eleccions europees i, en aquest sentit, a pactar una candidatura amb altres partits. Durant una entrevista a La Xarxa, Rull destacat que aquests comicis ‘donen molt marge per trobar acords’ i ha recordat que Convergència ‘ha canviat d’aliats en diverses ocasions’. Ha avisat, però, que ‘no tindria sentit obrir-nos per una altra banda i malmetre un dels actius’, e

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any