La manifestació alternativa acaba amb càrregues de la policia al centre de Barcelona

  • Hi va haver tres detinguts, entre els quals un menor · Els mossos va fer un gran desplegament

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La manifestació alternativa del Primer de Maig convocada ahir a horabaixa a Barcelona va acabar amb tres detinguts (un dels quals menor d’edat) i aldarulls. La policia va evitar que els manifestants, uns cinc mil, arribessin al lloc on s’havia previst d’acabar la marxa, als Jardinets de Gràcia i a la seu de CDC. Les càrregues es van fer a l’encreuament entre la rambla de Catalunya i Provença i els organitzadors van desconvocar la manifestació per evitar més incidents. Alguns manifestants es van queixar que, havent-se dissolt la marxa, els antiavalots blocaven les entrades del metro i impedien que la gent pogués tornar a casa.

Tal com havia passat dimarts al vespre als carrers de Gràcia, els mossos d’esquadra hi van desplegar un dispositiu fort i vistós per la manifestació convocada per entitats anticapitalistes. Els antiavalots anaven equipats amb cascs i màscares antigàs i van seguir tota la marxa en un clima de tensió latent. També hi hagué molts agents de paisà. Podeu veure el seguiment que se’n va fer a Twitter amb les etiquetes #1demaig i #brimo. I el vídeo que va quedar enregistrat de l’streaming es féu en directe ací.

La marxa va sortir poc després de les sis de la tarda de la plaça dels Països Catalans en direcció als Jardinets de Gràcia, i va aplegar milers de persones: 6.000, segons els mossos, 15.000 segons els organitzadors, entre els quals hi havia el Sindicat Unitari, la IAC, la Intersindical-CSC, el sindicat Ferroviari, la CNT, la CGT, Endavant, Arran i moviments veïnals. La manifestació va arrencar sota el lema ‘Ni UE ni capitalisme: Poder Popular’. Altres pancartes que acompanyaven la marxa van ser ‘la sanitat pública es mor’, ‘rescatem les persones’, ‘treball digne, no més patiments,; ‘contra la dictadura dels mercats, lluita anticapitalista’. Les banderes vermelles, republicanes, estelades i anarquistes van ser molt presents, i també consignes com ‘la reforma laboral és dolenta i criminal’ i ‘això no és una crisi és una estafa’.

En el curs de la manifestació es van fer diverses accions. Per exemple, es va cremar un ninot de cartró amb la figura de Mariano Rajoy quan la marxa passava davant la seu del PP:

La marxa va rebre els aplaudiments de treballadors de l’Hospital Clínic quan hi va passar:

També hi hagué destrosses, especialment en concessionaris de cotxes i oficines bancàries:

Gran desplegament a Gràcia

Dimarts al vespre els mossos d’esquadra ja van fer una primera demostració de força als carrers de la vila de Gràcia, per una manifestació de vigília del Primer de Maig convocada per la CUP, Endavant i Arran amb el lema ‘Contra la dictadura de l’euro, sobirania popular’. Més de dos-cents agents antiavalots, un centenar de paisà i una quarantena de furgonetes van arribar als carrers cèntrics de Gràcia fent formacions i desfilant a prop dels manifestants. La policia també va fer una barrera protectora amb desenes d’agents a la seu de Convergència (CDC) al carrer de Còrsega. La seva presència i la formació amb què es movien va sorprendre els veïns del barri, que en alguns trams van xiular els agents. Alguns dels presents van fer fotografies del desplegament policíac.

Foto: @FacuDiazT

Foto: @albert_bch

Foto: @SiitoMellark

Foto: @15Mbcn_tv

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any