Vamcats, les vambes independentistes, amplien la seva col·lecció amb 15 nous models

  • El 25 de març treuen al mercat una nova col·lecció inspirada en banderes

VilaWeb
Redacció
20.03.2013 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

VamCats, les primeres vambes independentistes de Catalunya, el 25 de març treuen al mercat una nova col·lecció inspirada en banderes. Els darrers mesos, VamCats ha estat treballant a fons per presentar novetats de cara a aquesta primavera-estiu, amb l’objectiu de consolidar la marca i no ser simplement un producte “souvenir” de la Diada de l’11 de setembre del 2012 i mostrar tot el seu potencial de disseny i fabricació.

I d’aquesta manera, Vamcats presenta tres models inspirats en banderes (anomenades també VamFlags): el model senyera (fet a petició de molta gent que l’havia demanat a través de les xarxes socials), amb les 4 barres i feta amb napa groga que dóna un aire més elegant que feta amb serratge. D’altra banda, VamCats ha anat més enllà, i ha volgut retre homenatge al País Basc amb dos models més: la Ikurrina (color vermell amb la bandera basca), i el model Ikurrina Verd (color verd amb la bandera basca).

VamCats presenta per primera vegada una col·lecció d’esports

Les vambes independentistes, VamCats, han estat tot un èxit des de setembre de 2012 . El mes de novembre els creadors de les Vamcats van presentar el model Santpedor amb colors blaugrana en homenatge al poble de Josep Guardiola, l’exentrenador del Barça. Aleshores molta gent “perica” i independentista alhora va començar a trucar i a demanar a través de les xarxes socials que es fabriqués també un model per als aficionats de l’Espanyol, que també són conscients del moment històric que estem vivint al nostre país. I ara el model reivindicat ja és aquí: el model Sarrià, que neix de les peticions reiterades dels periquitos.

VamCats ha volgut anar més enllà i no només ha volgut retre homenatge a l’Espanyol i als seus “pericos” independentistes, sinó que també ha tret al mercat 4 models nous d’esports. Parlem de dos models de futbol–rugbi, que són models retro i 100 % de pell . Es tracta del model Barcelona ’92 (aquest model també hi és per als nens), en homenatge als Jocs Olímpics del 1992.

L’altre model de futbol–rugbi és Mèxic 70 en homenatge a la Copa Mundial de Futbol de 1970 que es va celebrar a Mèxic, entre el 31 de maig i el 21 de juny de 1970. Aquest torneig és considerat per diversos experts com un dels millors en la història del futbol, amb la presència d’alguns dels millors jugadors de la història com Pelé i Franz Beckenbauer.

I finalment dos models de pista per als amants del futbol sala. El model Pista (color groc i vermell), i model Pista Blava (color blau i grana). La pell d’ambdós models és de serratge i nylon tech. I amb la puntera amb doble reforç.

VamCats disposa ja en total de 29 models al mercat, amb15 models nous, i 5 dels quals dedicats exclusivament als esports.

Tot i que no sigui línia d’esports, els homes també podran calçar el model Olot (fet amb pell de xarol combinat amb napa i colors negres i ocre metal·litzat), i el model Sant Jordi, de color vermell i blanc.

Vamcats molt femenines

Com una variant de la idea de posar noms de poblacions de Catalunya als models VamCats, per presentar la línia femenina de la marca, amb disseny i colors extremadament femenins, s’ha decidit posar-hi noms de platges i cales de Catalunya i Mallorca perquè encaixen perfectament amb els colors vius i estiuencs . Els models són: Ses Salines, fent referència al municipi mallorquí pertanyent a la comarca de Migjorn (vamba blanca elegant); el model Tamariu amb color blanc i gris i que correspon al poble de la Costa Brava que pertany al municipi de Palafrugell, al Baix Empordà; el model Marquesa amb color rosa i blanc (homenatge a Cala Marquesa de Begur); i el model Pelosa amb color lila i blanc i que pertany a la Cala Pelosa (prop del Cap de Creus).

Les 15 novetats de VamCats ofereixen millores respecte a les qualitats de pell (alguns models són 100% de napa), i també millores pel que fa als acabats de l’etiquetatge, packaging, doble cordó en tots els models i nous colors de sola.

L’origen de les vambes independentistes

Josep Soldevila i Guillem Soldevila, pare i fill respectivament, varen crear el mes d’agost del 2012 les primeres vambes independentistes de Catalunya. L’ANC d’Osona (Assemblea Nacional Catalana) va encarregar el disseny gràfic del cartell i la comunicació de la 1a Marxa cap a la independència a l’empresa GS Gràfica de Vic, de la qual, en Guillem Soldevila és el director. Aquesta primera marxa que va ser un èxit, es va celebrar el 21 i 22 de juliol entre Ulldeter i Roda de Ter.

A partir d’aquest moment, la gent va començar a demanar les vambes independentistes que veien a la web i al cartell pensant que ja existien, però tot era un fotomuntatge. L’equip de GS Gràfica, capitanejat per en Guillem, va detectar l’interès de la gent per les vambes. I del paper al taller. Aprofitant l’experiència del pare, Josep Soldevila, com a sabater, es va contactar amb diversos fabricants. Alguns els parlaven de començar-los a servir vambes a partir d’aquest desembre o gener. Un d’ells, en canvi, els va permetre poder vendre les primeres VamCats el 25 d’agost del 2012 a Montserrat en un acte de l’ANC. L’objectiu era tenir-les abans de l’11 de setembre i ho van aconseguir.

Pel que fa a les vambes independentistes “clàssiques”, la marca disposa de 5 models per a home i dona, disponibles del número 36 al 50, que reben el nom de 5 municipis, tres d’Osona i dos de la demarcació gironina. Parlem de Vic, Tavertet, Ulldeter i Camprodon, coincidint els noms amb alguns pobles per on va passar la Marxa per la Independència. Per a la mainada hi ha dos models: Vic Petit i Tavertet Vic.

Les característiques de les VamCats i la projecció internacional

Josep Soldevila explica les característiques de les VamCats: “Les vambes VamCats són originals i unisex. L’exterior és tot de pell combinada amb serratge a la puntera, la talonera i l’empeny. La planta és dentada de cautxú. I l’estelada és brodada amb napa a les dues bandes. Folre interior 100 % de pell.”

I en Guillem, creador de les VamCats conjuntament amb el seu pare, destaca: “No hem volgut fer un producte “souvenir” de la Diada, les hem volgut fer amb 100% de qualitat. Per això, la gent hi trobarà una col·lecció amb 29 models de vambes diferents, i no pas un model. Volíem fer la feina ben feta, i crec que ho hem aconseguit. No volíem fer una unes vambes testimonials, sinó posicionar la marca més enllà de l’11 de Setembre”.

L’èxit de les VamCats ha traspassat les fronteres. Hi ha hagut comandes gràcies a internet fetes des de Nova York, Anglaterra, França, Suècia i Xile, entre d’altres llocs.

Inclús han acaparat l’atenció de mitjans de comunicació internacionals com han estat la TV d’Ucraïna i la TV de Suïssa, amb reportatges de més de mitja hora de durada.

On es poden comprar les VamCats?

Es poden adquirir al web www.vamcats.cat , a les parades que VamCats posa a moltes fires de Catalunya i també les tenen a la botiga de Vilaweb de Barcelona) i a les sabateries següents:

Calçats Peackoc (Girona); Calçats Gubern (Badalona); Calçats Palmira ( Figueres); Padeví- Botigues a : Rambles, Portal de l’Àngel, Portaferrissa i carrer Pelai; Calçats Cosaponsa (Berga); Veronica Liebana (La Garriga); Cristina García (Mollerussa); Esports Everest (Vic); Esports Estel (Vic); Sports Calella, Alegre Sports (Sant Quirze del Vallès).

Els preus de les VamCats oscil·len entre els 65 i els 90 euros i en el cas dels models per a nens entre els 55 i els 65 euros.


Algunes dades de Josep Soldevila Serrallonga

Nascut a Vic l’any 1944, va començar la seva trajectòria professional com a perit industrial. Però Josep Soldevila es considera un empresari del món de les sabates, ja que va treballar durant molts anys a la sabateria de Can Serrallonga (amb 58 anys d’existència i fundada per la seva mare), una de les més importants de Vic. Serrallonga va tenir 4 botigues a Vic i 1 a Barcelona. Ara és un botiguer de sabates jubilat a Vic que ha fet realitat les VamCats, i està vinculat a l’ANC des del primer dia.

Algunes dades de Guillem Soldevila

Nascut a Vic l’any 1971, actualment és el director de GS Gràfica (agència de publicitat i estudi gràfic fundada ara fa 11 anys), des d’on va dissenyar i va fer tot el projecte de les vambes. Llicenciat en Geografia i Història i Graduat Superior per l’Escola EINA (Escola de Disseny i Art) i per la UAB. Ha treballat en agències de publicitat i estudis de disseny de Barcelona com Bassat & Ogilvy. Com el seu pare, també està vinculat a l’ANC.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any