Un grup d’estudiants catalans explica el procés d’independència a l’ONU

  • 'No tenim por dels canvis', diuen en un vídeo · El projecten en una trobada internacional

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.03.2013 - 09:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Els joves som la generació que no tenim por dels canvis, tenim el poder de somniar, el dret de mobilitzar-nos, el dret d’expressar-nos i de ser responsables.’ És un dels missatges expressats en el vídeo que van elaborar un grup de deu alumnes de batxillerat de l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia de Barcelona i que es va projectar a començament de mes a la sala de reunions de l’assemblea general de l’ONU, on hi havia mig miler d’estudiants de països de tot el món. El vídeo explica el moviment independentista català des del punt de vista dels joves.

Aquests deu estudiants van assistir a la trenta-setena conferència de l’escola internacional de les Nacions Unides titulada ‘Modern Youthquake. A Generation’s Impact’. I van participar en la ‘Film competition’, en què els van demanar que elaboressin un vídeo sobre el paper dels joves en la societat. ‘Nosaltres vam creure adient de mostrar el moviment independentista català i els motius pels quals la societat catalana vol la independència, tot des del punt de vista dels joves’, expliquen ells mateixos.

I tenien ben present les paraules que va pronunciar Pau Casals en aquella mateixa sala de l’ONU el 1971. ‘Aquest és un petit vídeo dedicat a tots els catalans i catalanes i, especialment a Pau Casals. L’oportunitat que ens ha estat oferta no és sinó una mostra de l’anhel català que esperem que tingui ressò i que mostri la voluntat real d’un poble unit i amb dret de decidir el propi futur.’

El vídeo, en què apareixen imatges de les consultes populars sobre la independència i la manifestació de l’Onze de Setembre, fou seleccionat entre els cinc millors que es van presentar.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any