Aprèn a fer-ho tu mateix

  • Els tallers DIY són la millor opció per a iniciar-se en el món del "do it yourself" si no et conformes amb els tutorials d'internet

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Començar en el món del “Do it Yourself” no és sempre fàcil. Si no en tens prou amb els tutorials penjats a la xarxa o vols aprendre a fer projectes de més dificultat, pots assistir a algun dels tallers que s’imparteixen arreu del país. Són classes on pots aprendre diferents tècniques per posar en pràctica posteriorment. Es duen a terme tant en centres cívics com en botigues dedicades al fenomen DIY.

Fins i tot es fan tallers a domicili, aquest és el cas de “2nd Funniest Thing”, una iniciativa innovadora en la que la professora es trasllada amb el material a casa de qui requereix dels seus serveis. En aquest cas parlem d’un taller per costumitzar la teva roba sense haver de cosir:

Com és evident no només hi ha tallers de costura, també trobem tallers de ganxet, serigrafía, manualitats amb papers, creació d’accessoris, etc. Només cal buscar el que més ens interessi.

Els tallers tenen molt a veure amb el moviment DIY ja que aquest té la seva base en la complimentació de les tècniques apreses amb la pròpia creativitat, segons explica Marta de “2nd Funniest Things”.

A més, cal fer èmfasi en la relació d’aquests tallers amb la crisis i el reciclatge. La gent prefereix invertir els diners en aprendre a reformar les seves coses que en comprar noves prendes i gastar sense mida com s’ha fet fins ara. Aquesta és una de les raons més importants per explicar la pujada tant del DIY com dels seus tallers. També és molt important la consciència que s’ha desenvolupat en els últims anys vers el medi ambient i la voluntat de no fer malbé l’ecosistema reutilitzant els materials.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any