Per què tants cotxes russos han filmat el meteorit?

  • Molts vehicles porten càmera de vídeo com a mesura dissuasiva o probatòria

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.02.2013 - 10:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Veient les imatges colpidores que circulen dels fragments de meteorit caiguts a la regió dels Urals, sorprèn el nombre de vídeos fets amb càmeres fixes des de l’interior de vehicles. L’explicació es basa en alguns dels problemes crònics a la xarxa viària russa: la corrupció policíaca, la presència d’estafadors i els incidents amb la resta de conductors i vianants. Molts russos han optat els últims temps a instal·lar càmeres a la part davantera del vehicle, per a enregistrar en tot moment què passa, com a mesura dissuasiva o probatòria en cas de judici.

Com explica la periodista Marina Galperina en aquest apunt, els enregistraments en vídeo són sovint l’única prova amb què compta el conductor per a demostrar als tribunals o a una asseguradora que no és el causant d’un accident o que no ha comès una infracció.

La presència de càmeres en milers de vehicles ha donat peu, fins i tot, a un subgènere de vídeos en plataformes com Youtube, amb enregistraments de batusses, vehicles tocats per llamps, camions bolcats, accidents…

Informació relacionada:

Els vídeos més impressionants de la caiguda i explosió d’un meteorit a Rússia

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any