Pimec es desmarca definitivament de l’acte de Foment

  • Diu que ja no té sentit participar-hi, 'vistos els canvis unilaterals que desvirtuen l'esperit d'unitat empresarial de l'acte'

VilaWeb
ACN
05.02.2013 - 13:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La patronal Pimec s’ha desmarcat definitivament aquest dimarts de l’acte ‘Anem per feina’, que Foment del Treball havia convocat com un esdeveniment de “mobilització empresarial”. Després que Foment del Treball anunciés dilluns que l’acte tindrà lloc a la seva seu en comptes del Palau de Congressos de Catalunya, Pimec ha decidit no sumar-se a l’esdeveniment pels “canvis de format i convocatòria”. “Vistos els esdeveniments dels darrers dies i els canvis unilaterals d’ahir, que desvirtuen l’esperit d’unitat empresarial de l”Anem per feina’, Pimec entén que no té sentit la seva participació en aquest acte”, ha manifestat l’organització en un comunicat.

Durant les darreres setmanes, diverses entitats empresarials com les cambres de comerç i les patronals al marge de Foment havien expressat les seves reserves a participar en l’acte pel temor a la seva politització, arran de les reticències sobre el procés sobiranista del president de Foment, Joaquim Gay de Montellà. En el seu moment, la Junta Directiva de Pimec va expressar que la participació de la patronal a l’acte “tenia raó de ser en tant que fos un acte unitari i d’afirmació empresarial”.

En el comunicat d’aquest dimarts, la patronal de la petita i la mitjana empresa ha lamentat que “es perdi aquesta oportunitat de fer un acte unitari i d’afirmació empresarial per reivindicar el paper de l’empresa en la societat catalana i demanar el suport que necessitem per reactivar l’economia de Catalunya”. Així mateix, l’entitat agraeix el suport de tots els empresaris que s’havien sumat a la convocatòria i “reafirma el seu compromís de continuar la seva feina en defensa i representació del teixit productiu de les pimes i els autònoms”.

Foment del Treball va anunciar dilluns que celebrarà el 14 de febrer l’acte ‘Anem per feina’ a la seva seu en comptes del Palau de Congressos. La Junta Directiva manté que l’acte vol ser “una declaració de compromís i responsabilitat amb la societat en un moment de greu crisi econòmica i incertesa dels ciutadans”. En la reunió, la Junta Directiva va mostrar el seu respecte als posicionaments de les institucions del món econòmic i empresarial que es van sumar a la convocatòria i va remarcar que adreça la convocatòria a les seves organitzacions sectorials i territorials.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any