L’acte de Foment del Treball contra el sobiranisme perd força

  • La junta de la patronal es reuneix avui per decidir si el manté o el desconvoca · Diverses organitzacions empresarials se n'han desmarcat per la seva politització

VilaWeb
Redacció
04.02.2013 - 09:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La junta de la patronal Foment del Treball es reuneix aquesta tarda per dirimir si manté en agenda l’acte empresarial previst per al 14 de febrer, que té per lema ‘Anem per feina’ i vol reivindicar el pacte fiscal i qüestionar el procés sobiranista. El possible canvi de parer de la patronal arriba després de l’anunci de diverses organitzacions empresarials de deixar de donar suport a l’acte per la seva politització.

Fonts pròximes a Foment del Treball citades per Europa Press afirmen que el seu president, Joaquim Gay de Montellà, vol continuar endavant malgrat la divisió que ha despertat l’acte. Diversos empresaris li van fer saber, durant la reunió del Civet aquest cap de setmana, que eren partidaris de cancel·lar l’acte o, en cas de fer-se, de desmarcar-se de qualsevol missatge polític com el pacte fiscal.

La convocatòria tenia, en un primer moment, el suport de Pimec, l’associació Aijec i el Consell de Cambres de Catalunya. Però mica en mica diverses veus han anat desvinculant-s’hi. Així, la setmana passada la Cambra de Barcelona va obrir un període de reflexió per decidir si finalment hi assistira o no, a causa del component polític de la convocatòria, que s’allunyava del pretès caràcter exclusivament empresarial.

També se n’ha desvinculat el Cercle Català de Negocis, que assegura que ha recollit moltes crítiques d’empresaris i autònoms sobre aquest acte, i el Cercle d’Economia, que ha refusat la seva presència, tot i que en un principi s’havia plantejat la participació del president, Josep Piqué.

Informació relacionada:

La Cambra de Barcelona es distancia de l’acte de Foment del Treball contra el sobiranisme

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any