La festa major de Sant Vicenç comença aquest divendres a Prats de Lluçanès

  • El polític vigatà d'origen lluçanès, Xavier Solà, farà el pregó

VilaWeb
Redacció
16.01.2013 - 17:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest divendres, amb la presentació del llibre Asimetria, de Vicenç Ambròs, s’inicien els actes de la festa major de Prats de Lluçanès, dedicada al patró de la vila, Sant Vicenç. Els actes, pensats per a diferents gustos, s’allargaranb fins al dimarts, 22, el dia fort de la festa.

La programació combina els actes més tradicionals, que organitza l’Ajuntament, amb la col·laboració d’entitats com Dansa i Tradició o els geganters, amb les propostes de la comissió de festes i els actes més puntuals que incorporen diferents entitats locals. Cal destacar, com a novetat, la primera edició d ela cursa de muntanya, la Feréstec, de 12 km per pistes de la comarca. També cal esmentar el festival en benefici d’Osona contra el càncer, amb actuacions del Grup Juvi’s i Grup Teatral Pep, que juntament amb la 27a edició del concurs de pintura ràpida, inflables i el mercat dominical completaran la jornada del dia 20.

El pregó, a càrrec de Xavier Solà i Cabanes, Secretari General de Cultura de la Generalitat de Catalunya, membre de CiU i cantaire, resident a Vic però amb les arrels a Oristà, obrirà una nova i intensa jornada, amb un concert a cpàrrec dels professors de l’Escola Municipal de Música, el ball de gala, amb l’Orquestra Montgrins i discomòbil per tancar, una proposta que es repeteix els diferents dies de la Festa Major.

El dia 22, Sant Vicenç, serà el torn de la Trencadansa i els Ballets de Sant Vicenç, a la plaça Vella, el vermut de festa major a Cal Bach, a la tarda concert, sardanes i, per tancar la festa, la serenata al Centre de Cultura, un dels tresors que es mantenen excepcionalment en la programació de la Festa Major de Prats de Lluçanès. Aquests actes seran amenitzats per l’orquestra Montgrins.

Una sessió de monòlegs, el divendres, amb Jordi Merca, un concert, el dissabte, amb Autoput, i tres exposicions i la jornada de futbol, completen la programació de l’edició 2013 de la Festa Major de Sant Vicenç a Prats de Lluçanès.

Aquests dies, l’Ajuntament ha repartit, juntament amb el programa de festes, el text del pregó de la festa del 2012, que anà a càrrec de l’ebenista i director teatral, Joan Herrada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any