Els socialistes no descarten d’acudir a la fiscalia si el PP aprova adherir la Mancomunitat al Consorci de Residus

  • Diuen que és el moment polític més important des que es va consituir la Mancomunitat

VilaWeb
Redacció
19.12.2012 - 22:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida celebra aquest divendres 21 de desembre un ple extraordinari per a tractar la situació actual dels recursos plantejats des d’Ajuntaments i la pròpia entitat comarcal contra el Consorci de Residus. El PSPV-PSOE el va reclamar ‘per definir una posició conjunta sobre la problemàtica del fem de cara a l’any 2013’.

Ara els socialistes han advertit que no descarten ‘prendre les mesures judicials que calga i posar l’assumpte en mans de la fiscalia’ si el plenari aprova l’adhesió al Consorci, ja que, diuen, la Mancomunitat no és competent a l’hora d’integrar-hi els pobles de la comarca. En una nota de premsa, asseguren que haurien de ser els municipis els que aprovaren en plenari municipal d’anul·lar els acords de cessió de la competència de recollida, transport i tractament fets a favor de la Mancomunitat, i demanar l’eixida del Pla de Minimització.

Davant la possibilitat que finament el plenari comarcal decidisca l’adhesió, adverteixen que el president Juan Puchades ‘podria caure en un fet de prevaricació’ per fer seguidisme d’una decisió política del PP en benefici ‘d’interessos partidaris i econòmics, ferint de mort la Mancomunitat i anteposant els interessos del seu partit als de la ciutadania’.

Els socialistes afirmen que seguiran defensant el Pla de Minimització ‘perquè estem davant del fet polític més important des de la constitució de la Mancomunitat. Si el PP no hi vol seguir, que siguen ells qui explique per què’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any