La toponímia del País Valencià a Google Maps ja apareix en català

  • Feia temps que l'AVL i la Plataforma per la Llengua s'havien queixat que els noms de localitats i carrers apareixien en espanyol

VilaWeb
Redacció
08.11.2012 - 18:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Google Maps ha rectificat i ja utilitza els topònims oficials i propis del País Valencià. Feia temps que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i la Plataforma per la Llengua s’havien queixat de més d’un miler d’errors, en què els noms dels municipis apareixien en espanyol, i havien demanat que la companyia els esmenés.

En un comunicat, la Plataforma per la Llengua aplaudeix ‘la normalització de la toponímia en el conjunt de territoris de parla catalana en el popular programa de Google’ i diu que ‘mantindrà una actitud vigilant i espera que la correcció de les denominacions toponímiques valencianes estiga completa’.

L’any passat, una bona part dels noms de localitats i carrers de Catalunya i les Illes van aparèixer en espanyol. Google Maps va dir que hi havia hagut un error i que havia començat a solucionar-ho. A principi d’aquest 2012, la majoria de topònims ja tornaven a aparèixer en català.

Al País Valencià, però, les principals localitats i molts carrers continuaven apareixent en espanyol, i va ser aleshores quan l’AVL va enviar un comunicat de queixa a l’empresa. Ara, finalment, la majoria dels noms ja apareixen en català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any