Les Pussy Riot alerten que la seva vida corre perill a la presó

  • La integrant del grup excarcerada denuncia les dures condicions dels camps de presoners on es troben les seves companyes

VilaWeb
Redacció
30.10.2012 - 11:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Yekaterina Samutsevich, integrant del grup rus Pussy Riot que ha estat excarcerada, ha advertit que la vida de les seves companyes empresonades corre perill a causa de les dures condicions que hi ha als campaments de presoners on es troben. Una d’elles, Nadezhda Tolokonnikova, és a Mordòvia, a 500km al sud-est de Moscou, a ‘temperatures sota zero’ i ‘sense aigua calenta, ni medicaments’.

Samutsevich ha denunciat que la seva companya rep ‘una roba penitenciària especial, però massa freda pel temps que hi fa’. I ha advertit que ‘poden morir, perquè desafortunadament en aquests campaments hi ha hagut casos de morts amb certa periodicitat’.

A l’altra integrant condemnada, Maria Alyokhina, l’han de traslladar en un camp de presoners a la ciutat de Perm, als Urals, un centre per presos polítics de l’època soviètica. No obstant això, el trasllat encara no s’ha fet.

Informació relacionada:

Com són els camps de presoners on han enviat les Pussy Riot? Són en colònies penitenciàries a Sibèria i la Rússia oriental, lluny dels familiars i en condicions climàtiques extremes

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any