L’acord per una coalició independentista es complica

  • Esquerra refreda les expectatives de pacte i Junqueras no participarà en la negociació · Rcat s'incorpora a la reunió d'avui

VilaWeb
Redacció
04.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Esquerra, Solidaritat, Reagrupament i Democràcia Catalana es reuniran a migdia al parlament per escatir les opcions d’una aliança electoral de partits independentistes amb vista a les eleccions del 25 de novembre. Amb tot, sembla que l’acord és complicat, després dels contactes que han precedit la reunió d’avui, proposada per ERC. Malgrat que han estat els mateixos republicans els qui han proposat l’acord, el fet que Oriol Junqueras no formi part de la comissió negociadora s’interpreta com un indici que finalment no hi haurà pacte. Els republicans podrien proposar a Solidaritat un acord limitat i amb moltes condicions, difícil d’acceptar per aquests.

La delegació d’Esquerra serà formada per tres membres, entre els quals hi ha la secretària general, Marta Rovira, i el secretari general adjunt, Lluís Salvadó, que ja han confirmat que hi serien. Per Solidaritat hi haurà els tres diputats del parlament, Alfons López Tena, Toni Strubell i Uriel Bertran. El representant del partit de Joan Laporta, Democràcia Catalana, serà Lluís Mosella.

Finalment, Reagrupament ha decidit d’assistir a la reunió, amb la participació del portaveu Ignasi Planas i de dos membres més de la junta directiva nacional, Xavier Serraïma i David Vinyals.

Esquerra, que és qui convoca, va matisar ahir que la carta que havia enviat no demanava pas formalment la formació d’una coalició electoral independentista per a les eleccions del 25-N, sinó una reunió per a abordar vies de col·laboració entre totes les formacions.

Per una altra banda, la CUP ha declinat l’oferiment de participar en la reunió per respecte al debat intern de la militància. I és que la CUP fa aquests dies un procés assembleari sobre la possibilitat de concórrer a les eleccions. 

Guia sobre una possible coalició independentista. Beneficis i perjudicis per a Esquerra, Solidaritat, CUP i Reagrupament d’una candidatura unitària amb vista a les eleccions del 25 de novembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any