De Gispert: ‘L’encaix el veig molt i molt difícil, si no impossible’

  • La presidenta del parlament fa una crida a la unitat en una jornada més reivindicativa que mai · Trias està 'completament d'acord' amb el lema de la manifestació

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.09.2012 - 10:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha fet una crida a la unitat en una jornada, ha dit, més reivindicativa que mai. ‘Avui, com cada Onze de Setembre, és una jornada reivindicativa, però penso que enguany encara més’, ha apuntat. La presidenta ha dit que ‘l’encaix el veig molt i molt difícil, sinó impossible’. ‘Espanya i Catalunya s’han de parlar de tu a tu, com iguals’, ha afegit.

En declaracions després de l’ofrena floral de la mesa del Parlament, ha defensat que és ‘molt important’ que el país vagi unit, que faci pinya en uns moments com aquests. ‘És molt important que tots treballem per millorar els drets i llibertats de Catalunya’, ha opinat. També s’ha referit a l’acte de restabliment de l’escut de Catalunya que va col·locar fa 80 anys Francesc Macià, que va suposar un acte ‘d’afirmació nacional com a preludi de la Diada’.

Trias està ‘completament d’acord’ amb el lema de la manifestació

El batlle de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que està ‘completament d’acord’ amb el lema de la manifestació, ‘Catalunya, nou estat d’Europa’. En declaracions després de l’ofrena floral de l’Ajuntament de Barcelona al monument de Rafael Casanova, ha assegurat que els convergents aniran al darrere d’aquesta pancarta ‘no només satisfets, sinó orgullosos’, perquè CDC va aprovar l’objectiu de l’estat propi en el seu darrer congrés i sempre ha estat europeista. ‘És una bona definició, volem ser un estat d’Europa’, ha reblat.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any