Albert Rivera polemitza sobre el colpisme per twitter

  • Les amenaces del coronel Alamán a Catalunya provoquen un intens debat

VilaWeb
Redacció
02.09.2012 - 09:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha estat motiu de molts comentaris a Twitter per un piulet on es podria interpretar que justificava les paraules del coronel Francisco Alamán Castro, que en una entrevista en un diari digital amenaçava amb accions militars contra Catalunya si optava per la independència. A la pregunta concreta d’un usuari sobre què pensava de les declaracions del coronel, Rivera va respondre: ‘Si algú fa un cop d’estat a França, Alemanya o EUA, què faria l’estat? Protegir l’ordre constitucional, no?’ I afegia: ‘Els que poden provocar un conflicte són aquells que trenquen la convivència, les regles del joc i violen les llibertats dels ciutadans.’


Aquest comentari va ser interpretat per molts usuaris com una justificació d’una intervenció militar a Catalunya. Especialment després que posés com exemple del que estava dient la intervenció de la Guàrdia Nacional als Estats Units per a protegir els drets civils. Rivera, posteriorment en altres piulades, ha negat que aquests textos fossin la justificació d’una intervenció militar i ha escrit que ‘no m’agraden els colpistes, ni els d’uniforme ni els de corbata’.

També en una altra piulada posterior el dirigent de Ciutadans ha demanat a VilaWeb que rectifiqui el primer titular d’aquest article on es deia que ell justificava les paraules del coronel Alamán. Aquest titular ha estat rectificat ja que podria considerar-se una interpretació excessiva de les seves paraules, tenint en compte que no fa al·lusió al coronel en concret. Però mantenim com a criteri editorial que aquella piulada en aquell moment, donava peu a la interpretació que ell estaria d’acord amb una intervenció de l’exèrcit a Catalunya, en la línia que l’ordenament constitucional espanyol preveu. 

Notícies relacionades:

Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar

Joan Tardà: ‘Exigim que el govern espanyol desautoritzi immediatament el coronel i depuri responsabilitats’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any