Espanya: només un or andalús

  • La majoria de medalles de la delegació espanyola, guanyades per atletes 'externs' · Els Jocs, els hauria guanyats una delegació unida de la UE

VilaWeb
Redacció
12.08.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En el moment de tancar els Jocs, si bé amb algunes competicions per disputar encara, la delegació dels EUA és la que ha assolit més medalles. Això no obstant, d’acord amb el còmput de l’EU Medal Tracker, és la UE que n’hauria guanyades més, si hagués hagués competit sota una sola delegació; de fet, hauria doblat de llarg les medalles aconseguides pels EUA.

Per una altra banda, també els Països Catalans haurien obtingut un gran èxit, si hi haguessin pogut participar amb delegació pròpia.

De les medalles aconseguides per la delegació espanyola destaca el fet que de les individuals només una no pertany a una nacionalitat històrica.

Concretament hi ha una medalla d’or en taekwondo per a Joel Gonzàlez de Figueres. De plata hi ha sis: les dues de Mireia Belmonte (Badalona), la de Brigitte Yagüe (Palma) en taekwondo, la de Saül Craviito (Lleida) en vela i la de waterpolo femení. I encara podrien afegir-s’hi dues medalles de bronze en esports on la presència valenciana i catalana és molt destacada, com són natació sincronitzada i en menor mesura handbol.

De la resta de medalles de la delegació espanyola dues dos per atletes gallecs, tres si comptem l’or femení en vela on eren majoria, una per a un lluitador canari i dues més per a atletes bascos. L’única medalla estrictament espanyola és un or en vela de l’andalusa Marina Alambau i en tot cas podria afegir-se la medalla d’handbol femení, on la representació territorial era més diversa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any