El PSC es desmarca del model d’agència tributària pròpia

  • 'Si es tracta de fer gimnàstica independentista per acumular frustracions, no ens espereu', diu Sampere

VilaWeb
Redacció
25.07.2012 - 13:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha donat suport a una part del document del pacte fiscal impulsat pel govern català però s’ha desmarcat del model d’agència tributària pròpia perquè considera que queda fora de l’estatut. Segons Sampere, el PSC no dóna suport al concert econòmic basc perquè ‘l’excepció basca configura un estat confederal’ i en canvi els socialistes consideren que el món ha d’avançar cap a un model de sobiranies compartides i no exclusives.

La portaveu d’assumptes econòmics al parlament, Rocío Martínez-Sampere, ha dit que el seu grup votaria una bona part de la proposta del govern perquè Catalunya necessita un nou model de finançament, però que són contraris al fet que Catalunya tingui la clau de la caixa.

Martínez-Sampere ha avisat Artur Mas que una part del pacte fiscal no es troba emparada per la constitució espanyola ni per l’estatut i ha dit que podria conduir Catalunya a un buit jurídic.

‘Si es tracta de fer gimnàstica independentista per acumular frustracions perquè així sorgeixi una gran majoria per a la independència, no ens espereu’, ha sentenciat la diputada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any