Les inundacions a Rússia ja han causat 150 morts

  • Els veïns de la regió de Krasnodar atribueixen la violència de l'aigua a l'obertura de comportes d'un pantà pròxim

VilaWeb
Redacció
08.07.2012 - 12:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Gairebé 150 morts i desenes de desapareguts i danys materials incalculables. És el balanç provisional de les greus inundacions que pateix des de divendres la regió de Krasnodar, al sud de Rússia. Aquesta és la tragèdia més gran que ha d’encarar Vladímir Putin des de l’elecció com a president rus, i ho fa amb nombroses crítiques dels afectats, que denuncien negligència i manca de previsió. Putin ha dit que obrirà una investigació.

La majoria de les víctimes mortals són de la ciutat de Krimsk, d’uns 57.000 habitants. Gelendzhik i Novorosisk han resultat greument damnificades per aquestes inundacions sense precedents.

Les inundacions van afectar la ciutat de Krimsk divendres al vespre, quan la gent dormia, la qual cosa pot explicar en part l’elevat nombre de víctimes mortals. El governador regional, Alexander Tkachiov, ha declarat el 9 de juliol com a dia oficial en record de les víctimes.

Les imatges emeses per la televisió russa són impactants, amb centenars de cases submergides i gent intentant escapar de l’aigua per la teulada.

Molta gent de Krimsk s’ha queixat que la violència amb què baixava l’aigua era causada per l’obertura de les comportes d’un pantà que hi ha a prop. Però els investigadors oficials neguen que aquesta en sigui la causa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any