L’ex-conseller Castells aposta per un nou partit d’esquerres català

  • Diu que hi hauria d'haver el PSC i gent d'altres partits d'esquerres

VilaWeb
Redacció
21.06.2012 - 11:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya Antoni Castells ha defensat avui la creació d’un nou partit polític d’esquerres català sense vincles amb el PSOE, en què el seu partit, el PSC, s’hi impliqui. ‘És necessari construir gairebé des de zero un projecte polític de signe progressista i autònom del PSOE’, ha declarat a Catalunya Ràdio. Castells opina que aquest nou partit ‘no es pot fer sense el PSC però no el pot fer només el PSC’, de manera que s’hi incorpori gent d’altres partits d’esquerres catalans.

Castells forma part de l’anomenat sector més catalanista del PSC, que després de l’últim congrés va quedar bandejat. L’ex-conseller ha fet aquestes declaracions una setmana abans de la constitució a Sant Feliu de Codines del corrent intern del PSC anomenat Avancem, que ha impulsat l’ex-batlle de Vilanova i la Geltrú Joan Ignasi Elena.

Castells ha dit que estava disposat a participar en aquest gran front ampli de l’esquerra catalana, però no vol ser a la primera línia política. ‘Veuria el projecte amb moltíssima simpatia, i miraria d’ajudar perquè tirés endavant’, ha afegit.

D’una altra banda, Castells ha defensat també l’actual model de finançament, que ell mateix va pactar com a conseller amb el govern de Zapatero, però que l’estat espanyol no compleix. ‘Aconseguia equilibrar els pressupostos gràcies als ingressos de la bombolla immobiliària’, ha dit.


Notícia relacionada: Les dues cares del PSC en relació amb la independència (22.5.2012)

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any