Bosch desplega una estelada al congrés espanyol

  • Per contestar la iniciativa del PP de prohibir les xiulades a l'himne espanyol

VilaWeb
Redacció
13.06.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu d’ERC a Madrid, Alfred Bosch, va desplegar ahir una estelada a la tribuna del congrés espanyol, quan s’hi debatia una iniciativa del PP valencià de prohibir les xiulades a l’himne i als símbols espanyols. Bosch va dir que la intenció no era pas de combatre l’odi i la violència, sinó el desplegament de banderes com l’estelada. Aleshores va desplegar la bandera, però el president del congrés, Jesús Posada, li va dir que la desés. Finalment, tots els partits van tombar la iniciativa del PP.

‘Oi que els molesta?’

‘Allò que us molesta és l’exhibició de banderes com aquesta’, va dir Bosch tot desplegant l’estelada. ‘Oi que sí? Això us molesta, i per què us molesta? Perquè representa unes idees que no són les vostres’. Tot seguit Posada el va interrompre: ‘Us demano que no ensenyeu cap mena de distintiu.’ I Bosch, després d’agrair a Posada que li hagués permès d’ensenyar l’estelada, va continuar: ‘És una bandera de llibertat, de tolerància, que admet tots els qui comparteixen certes idees. És una bandera, en què la llibertat d’expressió i la pluralitat resten emparades. Si voleu prohibir això, pitjor per a les vostres senyories, perquè fareu un mal favor a la democràcia, aquí i als camps i als estadis esportius’.

Bosch va acabar la intervenció dient: ‘Visca els Països Catalans lliures i independents’.

Baldoví, amb un xiulet

També durant el debat d’aquesta iniciativa, el diputat de Compromís-Equo, Joan Baldoví, va ensenyar en unes quantes ocasions un xiulet groc per burlar-se del fet que el PP volgués prioritzar en un debat polític una qüestió com aquesta, amb el propòsit de suscitar ‘polèmiques estèrils’.


 

Més informació: El congrés refusa la proposta de les Corts de prohibir les xiulades a l’himne espanyol

Entrevista a un seguidor del Barça agredit al Calderón per lluir un estelada: ‘Els policies em van exhibir mentre sagnava’

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any