Vicent Perez guanya el Concurs Internacional de Fanfares de l’Orquestra Simfònica del Vallès

  • La peça simbolitzarà els 25 anys de l'orquestra

VilaWeb
Redacció
28.05.2012 - 08:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Orquestra Simfònica del Vallès i l’emissora Catalunya Música van festejar els respectius 25 aniversaris amb un concert de l’orquestra al Palau de la Música Catalana, dissabte passay, 26 de maig. El concert serví per decidir el guanyador del Concurs Internacional de Composició de Fanfares, en què el públic va votar a favor de la peça de l’albaidí Vicent Pérez ‘Coleto’.

L’orquestra va interpretar les tres fanfares finalistes del concurs, entre les més de seixanta presentades, seleccionades per un jurat format per músics i compositors de la importància de Christian Lindberg, Rubén Gimeno, Benet Casablanca, Cisco Bertomeu i Francisco Palasí.

Vicent Pérez i Esteban va guanyar el concurs amb l’obra ‘Tres cavallers de la terra blanca’, un títol que l’autor va posar-li en homenatge a la seua ciutat, Albaida, i als tres músicsalbaidins que al llarg de la seua carrera professional han passat l’Orquestra del Vallès: Javier Forner, trompista; Manuel Martínez, percussionista, i ell mateix, trombonista i compositor.

El compositor albaidí, reconegut autor de música festera amb marxes tan populars com ‘Aligeaba Spyros’, ‘L’aragonés perfecte’, ‘Menda capità’  o ‘Templaris d’Albaida’, s’endinsa així de manera exitosa en una altra vessant compositiva dins de la creació musical.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any