Què puc fer si vull treballar a l’estranger?

VilaWeb
Marcos Álvarez, Marina Breda
24.05.2012 - 11:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Marxar a l’estranger no és sinònim de no retorn. En realitat, la majoria dels què marxen ho fan pensant en una estada temporal que els permeti millorar idiomes i adquirir experiència laboral. Cada vegada més creix el número de joves que, un cop finalitzada la universitat, no troben una feina que s’adeqüi als seus estudis.

AIESEC, una organització sense ànim de lucre amb activitat a més de 100 països, ajuda tots aquells recent graduats a trobar estades de pràctiques a l’estranger relacionades amb els estudis que han acabat. A Catalunya, AIESEC té seu a tres universitats: a la Ramón Llull, a la UAB Bellaterra i a la Pompeu Fabra.

Pràctiques laborals fora del país

Parlem amb Karen Sangenis, la vice-presidenta de l’àrea d’outgoing exchange d’AISEC Pompeu Fabra i ens explica el procediment abans de marxar fora. Un cop a l’any, aproximadament cap al mes d’octubre, es fa el reclutament dels candidats. Després venen les entrevistes i la selecció prèvia, ja que AIESEC promou “uns valors que vol que la gent que marxa fora també tingui”. Explica que l’organització treballa amb recent graduats que tinguin una mentalitat oberta, que siguin adaptables, flexibles i professionals i que busquin pràctiques a l’estranger..

Els escollits paguen una taxa fixa de 300 euros, que els cobreix tots els tràmits i, en a casos de cooperació o estades curtes, l’allotjament al país d’estada. Un cop signat el contracte de pràctiques amb una empresa de l’estranger explica la Karen: “hi ha projectes que busquen a persones per formar-les i si els hi agraden, a l’acabar les pràctiques es queden treballant amb un contracte fix”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any