La tertúlia proscrita

La defensa dels serveis públics omple els carrers i les places del país

  • Els sindicats han convocat protestes contra les retallades en sanitat i educació · A Palma, la manifestació és a la tarda

VilaWeb
Redacció
29.04.2012 - 14:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La defensa dels serveis públics com l’ensenyament i la sanitat ha fet sortir al carrer milers de persones a Alacant, Barcelona, Castelló i València, entre més. Els sindicats han convocat mobilitzacions a les ciutats més importants de l’estat espanyol per protestar contra les noves retallades anunciades pel govern espanyol, que hauran d’aplicar les autonomies. Al País Valencià, les manifestacions han servit també per reclamar un canvi de cent vuitanta graus a la política de privatització dels hospitals que divendres va anunciar el Consell.

La manifestació de Palma es fa a la tarda (19.00) i començarà al punt de trobada habitual, la plaça d’Espanya. Les convocatòries porten el lema ‘Amb la sanitat, l’educació i els serveis públics no s’hi juga’ i les han impulsat els sindicats agrupats en plataformes de defensa de l’estat del benestar.

Unes dues mil persones -els mossos ho han xifrat en set-centes- s’han concentrata la plaça de Sant Jaume de Barcelona per protestar contra les ‘noves retallades’, assegura el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego. Davant de la Generalitat, representants de les organitzacions convocants han llegit un manifest en què s’ha criticat durament la retallada addicional de 10.000 milions d’euros que va anunciar l’executiu de Mariano Rajoy en educació i sanitat. El secretari general d’UGT, Josep Maria Álvarez, ha lamentat que els pensionistes en surtin perjudicats i ha recriminat al govern espanyol que apliqui mesures contràries a les que havia promès en campanya electoral.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any