La tertúlia proscrita

La polèmica web dels mossos ‘contra la violència urbana’, en línia

  • Demanen als ciutadans que els ajudin a identificar persones que poden haver participat als aldarulls de les manifestacions

VilaWeb
Redacció
24.04.2012 - 19:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Mossos d’Esquadra han posat en marxa la polèmica web ‘contra la violència urbana’ per demanar als ciutadans que els ajudin a identificar persones que poden haver participat en els aldarulls de les manifestacions. La web mostra imatges de seixanta-vuit persones. Cadascuna té una fitxa amb imatges diverses i, en alguns casos, vídeos dels incidents. Actualment hi ha 231 fotografies i 3 vídeos. El material gràfic prové de fonts policials i públiques, com mitjans de comunicació i xarxes socials.

El director de la policia ha assenyalat que aquesta web disposa de diferents nivells de seguretat per garantir al màxim la privacitat de les dades i la integritat de la pàgina. Tot i així, Prat ha reconegut que la nova plataforma digital podria ser objecte d’atacs però ha advertit que ‘s’ha dissenyat per poder identificar els autors dels intents de sabotatge informàtic, que en cas de ser descoberts es podrien enfrontar a penes d’entre 6 mesos i 3 anys de presó’.

Prat ha explicat que les imatges que apareixen al web s’han obtingut en el marc de les diligències d’investigació policial dels Mossos d’Esquadra obertes en relació als actes vandàlics del 29-M, amb el coneixement i autorització del jutge competent i del ministeri fiscal. El director general de la policia ha recordat que, a banda d’aquestes imatges, els mossos també disposen d’altres elements probatoris contrastats que implicarien aquestes persones amb els altercats.

El director de la policia ha volgut remarcar que la nova plataforma digital, que ha entrat en funcionament aquesta tarda és ‘una eina de dissuasió i prevenció de cara a possibles incidents futurs’. Per això, ha avançat que aquest web ‘podria anar-se ampliant amb noves carpetes d’incidents que es produeixin en un futur per tal d’identificar, localitzar i detenir els presumptes autors d’actes vandàlics’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any