Endesa també col·loca Salgado

  • Aznar s'hi va incorporar l'any passat com a consultor · Solbes i Roca Junyent també són consellers de l'elèctrica

VilaWeb
Redacció
05.03.2012 - 16:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-vice-presidenta del govern espanyol i ministra d’Economia Elena Salgado ha estat proposada com a consellera de la filial elèctrica d’Endesa a Xile. Diverses fonts afirmen que Salgado ha acceptat l’oferta, tot i que l’elèctrica necessita el permís del govern actual, tenint en compte que la llei no permet als antics membres d’un govern que passin al sector privat abans de dos anys, per evitar incompatibilitats.

Els ex-alts càrrecs del govern espanyol tenen prohibit de treballar en una empresa privada durant els dos anys següents a deixar el càrrec. Però el fet que Chilectra sigui una filial situada fora de l’estat fa més probable que el govern espanyol concedeixi permís a Salgado per a formar part del consell d’administració de l’empresa.

No és pas l’únic ex-alt càrrec que passa a la companyia elèctrica. José Maria Aznar s’hi va incorporar l’any passat com a consultor. L’actual ministre d’Economia, Luis de Guindos, va ser conseller fins el nomenament al govern, i també Miquel Roca Junyent  forma part del consell de l’elèctrica. L’antecessor de Salgado a la cartera d’Economia, Pedro Solbes, és ara conseller d’Enel, empresa matriu d’Endesa.  

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any