Professors de Mutxamel denuncien amenaces de l’ajuntament

  • La Plataforma per l'Educació Pública a Mutxamel ha convocat una concentració de rebuig per les amenaces que han rebut dos directors de centres públics de la localitat arran de les concentracions de la passada setmana contra les retallades.

VilaWeb
Redacció
29.02.2012 - 00:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons la Plataforma, dos agents de la policia local s’haurien personat als centres per advertir als seus directors que podrien ser denunciats al considerar que les concentracions del 23 de febrer contra les retallades i en suport als estudiants de l’IES Lluís Vives de València eren il·legals.

De la mateixa manera, els membres de la Plataforma per l’Educació Pública a Mutxamel -formada per professorat dels cinc centres públics de la localitat- denuncien ‘l’absoluta falsedat’ de les declaracions de l’alcalde, Sebastián Cañadas, en les que va afirmar que a la concentració ‘es va posar en risc els menors i no es deixaven circular els autobusos escolars.

Igualment, els professors, rebutgen les publicacions fetes pel mateix alcalde a través de les xarxes socials en les que els acusa d’utilitzar a alumnes i pares per a ‘reivindicacions salarials’, afirmant que les concentracions tenien aquest objectiu i no altre.

La Plataforma per l’Educació Pública ha convocat una concentració-cacerolada el proper 15 de març a les portes de l’ajuntament de Mutxamel com a mostra de rebuig tant per les amenaces com per les declaracions de l’alcalde.

Segons expliquen els professors, la concentració comptava amb tots els permisos necessaris i es va emmarcar dins ‘la legalitat vigent’, destacant que la policia va actuar de manera ‘exemplar’ durant la mateixa, raó per la qual no entenen que és el que ha provocat aquesta actitud per part de l’ajuntament governat pel Partit Popular.

La Plataforma s’ha mostrat indignada davant l’actuació policial del divendres 24 de febrer la qual consideren que tenia com a únic objectiu coartar el seu dret a manifestar-se.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any