La tertúlia proscrita

El dèficit espanyol del 2011, molt més alt que no es preveia

  • És del 8,51%, dos punts i mig més alt que la previsió que havia fet el govern de Zapatero

VilaWeb
Redacció
27.02.2012 - 18:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dèficit públic espanyol de l’any passat va ser del 8,5% del PIB, dos punts i mig més alt que no la previsió del 6% que havia fixat l’anterior executiu de José Luís Rodríguez Zapatero. ‘No vam exagerar gens quan vam dir que el dèficit real del 2011 seria del voltant del 8%’, ha declarat el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, que ha volgut justificar amb aquestes dades ‘l’actuació clara i contundent’ d’aplicar una restricció de la despesa pública i un augment dels impostos’.

Aquesta retallada i pujada impositiva s’haurà d’emmarcar en una llei d’estabilitat pressupostària, ha dit Montoro, que ha recordat que caldrà que hi hagi controls que evitin l’incompliment dels objectius. I ha remarcat que totes les administracions són igualment responsables d’haver de rebaixar el dèficit. Ara, també ha dit que hi ha un principal responsable del desviament de dèficit: ‘Miri qui habitava aquesta casa el 2011’.

El ministre espanyol ha publicat les dades del dèficit de totes les comunitats autònomes. A Catalunya fou del 3,72%; al País Valencià, del 3,68%, i a les Illes Balears, del 4%.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any