La tertúlia proscrita

Desconvocada la vaga als busos de TMB de demà

  • Així ho ha decidit l'assemblea del treballadors del bus d'aquest vespre, que ha desestimat les condicions de l'empresa i s'emplaça a seguir negociant

VilaWeb
Redacció
26.02.2012 - 22:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els treballadors del bus de TMB han votat majoritàriament avui al vespre la desconvocatòria de la vaga que havia de durar des de demà fins al dijous, 1 de març. Amb tot, han desestimat les condicions laborals que els proposa la direcció de l’empresa i s’han emplaçat a seguir negociant. L’assemblea de treballadors s’ha celebrat a les cotxeres del Triangle de Barcelona. Tot just ahir, un 74,66% dels treballadors de la companyia de Metro van votat ‘sí’ a la proposta salarial que TMB de manera que va quedar desconvocada la vaga de quatre dies que hauria coincidit amb el Mobile World Congress (MWC).

Just abans de votar hi ha hagut divergència d’opinions. Alguns sector volien votar directament mentre que d’altres preferien que s’obrís un torn de paraula per escoltar les opinions dels treballadors. Finalment els responsables de cada sindicat han fet servir el micròfon per posicionar-se. Alguns representants sindicals han demanat als assistents a l’assemblea que desconvoquin la vaga mentre d’altres opinions optaven per mantenir les jornades de protesta. S’han sentit veus parlant de “traïció”, per la decisió dels treballadors de Metro votant en referèndum aquest dissabte. Alguns sindicalistes han assegurat que aquesta proposta és “perillosa i dolenta” i que “lliga de mans” el propers responsables a negociar el conveni col·lectiu a partir del 2014.

La proposta que ha posat sobre la taula TMB suposa que els treballadors cobrin els endarreriments de 700 euros d’aquest 2011 en dues tongades, una el 2013 i l’altra el 2014. I que l’augment del 2,4% que preveu el conveni col·lectiu es divideixi en dos més també en aquests dos anys.

El 74,66% dels treballadors del metro diu ‘no’ a la vaga

Al llarg d’un dia i mig de votació, 1.735 treballadors es van mostrar partidaris de d’acceptar l’abonament en dos anys de l’augment salarial del 2,4% previst al conveni així com també els retards en pagaments del 2011. Del total de 2.324 persones que van votar, 574 van dir que ‘no’, hi va haver 13 vots en blanc i 2 de nuls. La participació va ser del 68,92%.

Tenien dret a vot 3.372 treballadors, sense comptar directius i treballadors a temps parcial. El comitè de vaga va convocar els treballadors de l’empresa a votar en referèndum per acceptar o rebutjar la proposta salarial de l’empresa, un resultat que vinculava a desconvocar o mantenir la vaga.

‘La vaga convocada pels dies 27, 28, 29 de febrer i 1 de març queda desconvocada’, així conclou el comunicat del comitè de vaga després d’ultimar el recompte de vots de les tres urnes que es van instal·lar a la seu del comitè, a la parada de Santa Eulàlia.

El president del president del comitè d’empresa de Metro, Pere Ramon, va assegurar que el comitè de vaga ‘va assumir davant de l’assemblea de treballadors que respectaria les decisions dels treballadors’ i per tant ara ‘han assumit el resultat’ de la votació.

El president del Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), Luís Berbel, ha explicat que els taxistes han començat a notar aquest dissabte l’arribada d’assistents al Mobile World Congress, que començarà dilluns a Barcelona. Els taxistes de l’àrea metropolitana esperen superar l’increment del 20% dels viatges que noten cada any durant la celebració del MWC, gràcies a l’augment dels assistents i a la vaga del transport públic que els treballadors d’autobusos de TMB faran coincidint amb l’esdeveniment.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any