La tertúlia proscrita

El Reverend Billy carrega contra els bancs en una acció al centre de Barcelona

  • El popular activista nord-americà tanca avui el festival The Influencers al CCCB

VilaWeb
Redacció
11.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Reverend Billy ha tornat a Barcelona, al festival The Influencers, després de la seva primera visita el 2004 (vídeo). Ahir divendres, aquest fals predicador va entrar, acompanyat d’un ‘cor’ d’activistes, en una sucursal del Deutsche Bank de la plaça de Catalunya per clamar contra algunes inversions dels bancs i en favor dels principis que defensa l’Església d’Earthalujah: la justícia econòmica, la protecció del medi i de l’antimilitarisme. Vegeu aquest vídeo de l’acció. Avui al vespre. el predicador clausurarà el festival, per continuar una ronda contra els bancs per tot el món.

The Influencers

Explorar el llindar entre la realitat i la ficció, qüestionar el consumisme, desemmascarar dinàmiques perverses del poder polític i econòmic…, heus ací alguns dels temes del festival The Influencers, principal referència anual i mundial del camp de l’art i la guerrilla de la comunicació alternativa i radical.

Com explicava aquesta setmana a l’Internauta el director, Bani Brusadin, el CCCB s’ha tornat a omplir, com cada any des del 2004, de grups i noms capdavanters d’un terreny conceptual heterogeni, a mig camí entre l’art i la política, que ha esclatat gràcies a internet.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any