La tertúlia proscrita

Berga i Arenys de Munt, cap a la insubmissió fiscal

  • Ahir al vespre els plens municipals van aprovar de liquidar els impostos a l'administració catalana i no a l'estat

VilaWeb
Redacció
10.02.2012 - 09:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els ajuntaments de Berga i Arenys de Munt han acordat començar a treballar per deixar de pagar impostos a l’Agència Tributària espanyola i fer-ho a la catalana. Els dos consistoris van celebrar ahir al vespre sengles plens municipals on es va aprovar la proposta de liquidar els impostos a l’administració catalana en comptes de l’espanyola. Són els dos primers municipis que aproven mocions d’aquest mena, i segueixen els passos dels empresaris de Siurana que van començar la campanya Diem prou.

L’Ajuntament de Berga ha acordat (moció, en pdf) d’ingressar, ‘així que sigui legalment possible’, els ingressos de l’IRPF i de l’IVA a l’Agència Tributària de Catalunya en comptes de fer-ho a l’Agència Tributària espanyola. El consistori va aprovar la proposta de la CUP amb els vots a favor de la CUP, CiU i el PSC i els únics vots en contra del PP. A través d’aquest acord s’insta la Generalitat i l’Agència Tributària de Catalunya a establir un protocol d’actuació i efectuar els canvis normatius necessaris per tal de realitzar els pagaments dels impostos a Catalunya. A parer de la CUP, ‘és una certesa històrica que l’estat espanyol ha sotmès el nostre país a un espoli fiscal permanent que n’ha penalitzat el desenvolupament econòmic i social’. A més, assegura que ‘els diners dels catalans s’han utilitzat com a arma política utilitzada per a perpetuar aquesta situació de forçada contribució a una mal anomenada solidaritat’.

De la seva banda, també aquest dijous el ple municipal de l’Ajuntament d’Arenys de Munt va acordar donar suport a les iniciatives que el govern municipal, de la CUP, impulsi per liquidar tots els impostos a Catalunya. El ple va aprovar amb els vots a favor de la CUP, ERC i CiU una moció d’ERC que a més dóna suport a la campanya ‘Diem prou’ per la insubmissió fiscal que va impulsar la parella de Siurana així com a la tasca d’Òmnium Cultural en aquest sentit.

A més, el consistori proposarà a tots els ajuntaments de Catalunya, a través de l’Associació de Municipis per la Independència, que treballin també per liquidar els impostos a Catalunya. En aquesta línia, es demanarà als partits independentistes que promoguin la modificació de la legislació tributària per poder també recaptar els impostos de caràcter estatal.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any