La tertúlia proscrita

Duran trasllada al rei espanyol el malestar de Catalunya pel dèficit fiscal

  • Recorda que a Catalunya hi ha una 'opinió generalitzada' a favor d'un tracte fiscal just

VilaWeb
Redacció
15.12.2011 - 19:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu parlamentari de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha traslladat avui al rei espanyol el ‘malestar majoritari de la societat catalana pel dèficit fiscal que se situa ja en els 16.500 milions que cada any paguem i no tornen’. Duran ha dit al rei que el pacte fiscal és un dels eixos de l’acció de CiU al congrés aquesta legislatura i que marcarà les relacions que establiran amb l’executiu de Mariano Rajoy. Pel que fa al sentit del vot a la investidura, ha apuntat que la posició la fixarà l’executiva de CiU, tot i que també ha assenyalat que caldrà esperar a escoltar el contingut del discurs del propi Rajoy en aquest debat.

 El portaveu de CiU ha fet aquestes declaracions en la conferència de premsa posterior a la reunió amb el rei espanyol en el marc de la ronda de contactes que el rei manté amb totes les forces amb representació parlamentària.

Inconcreció sobre el suport al grup propi d’Amaiur

Pel que fa al grup propi per Amaiur, que avui també s’ha reunit amb el rei, Duran ha afirmat que el representant de CiU a la mesa del Congrés, Jordi Jané, actuarà d’acord a un informe que se sol·licitarà als serveis jurídics de la cambra i, ‘en funció del que digui aquest informe’, CiU fixarà la seva posició.

‘No hi haurà acords estables  però n’hi poden haver de puntuals’

Duran també ha volgut deixar clar que ‘CiU no establirà cap tipus d’acord estable amb el PP’ malgrat la possibilitat de coincidir en qüestions que CiU defensa, com per exemple la reforma laboral. ‘No tindrem cap inconvenient en coincidir amb el vot amb el PP’, ha dit, però això no significa que CiU obri aquesta legislatura des d’una predisposició d’acord estable.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any