Iniciativa exigeix visibilitat en el grup parlamentari que formarà amb Izquierda Unida i la Chunta Aragonesista

  • Compromís diu que només formarà part d'un grup des de qual pugui defensar els interessos valencians

VilaWeb
Redacció
28.11.2011 - 18:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general d’Iniciativa (ICV), Joan Herrera, ha explicat avui que exigirà a Izquierda Unida (IU) ‘presència i visibilitat’ en el grup parlamentari que, molt probablement, formarà amb Izquierda Unida i la Chunta Aragonesista (CHA) al congrés espanyol. Herrera ha dit que si Iniciativa hagués tingut prou vots i diputats hagués format un grup propi i que, per això, el partit demanarà de tenir veu pròpia dins d’aquest futur grup.

També ha dit que les condicions que ICV-EUiA posa per a formar grup amb aquests partits són les de tenir llibertat de vot i fer sentir la seva veu als debats, tot i que no ha definit si disposaran d’un portaveu propi tal com ha passat els darrers quatre anys dins el grup compartit amb ERC.

Preguntat per una possible adscripció del diputat de Compromís-Equo al grup, Herrera ha evitat de donar una resposta clara i s’ha limitat a dir que ‘aquesta és una qüestió que no depèn d’Iniciativa’. En declaracions a VilaWeb, el síndic de Compromís, Enric Morera, ha explicat que tota decisió del seu partit sobre la formació de grups parlamentaris és subjecte als interessos del País Valencià. ‘Només formarem part d’un grup en el qual tingam màxima sobirania i pugam defensar els interessos valencians’, ha dit, deixant entreveure que això era difícil en un grup liderat per Cayo Lara.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any