Jocs Populi: Bang!

  • L'Oriol Comas ens presenta avui un joc de cartes que recrea un 'Western' · Ideal per aquells que es diverteixen enredant sense parar i rient pels descosits

VilaWeb
Redacció
18.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Als films de l’oest americà, els ‘Westerns’, sempre hi ha, com a mínim, un xèrif, un agutzil i uns quants fugitius i renegats, que s’empaiten els uns als altres. Amb el propòsit de recrear les escenes més clàssiques i repetides dels ‘Westerns’, l’italià Emiliano Sciarra va dissenyar l’any 2002 ‘Bang!’, un joc de cartes ideal per aquells als quals els agrada enredar sense parar i riure pels descosits. Hi poden jugar de quatre a set jugadors i cadascú té un personatge i un rol diferent. L’objectiu és sobreviure. I per a fer-ho cal matar tots els personatges enemics, en funció de si s’és xèrif, fugitiu, renegat o agutzil. Això sí, ningú sap qui és qui i, per tant, cal ser molt hàbil i saber enganyar. L’Oriol Comas, en aquest nou capítol del Jocs Populi, ens l’ensenya i ens en dóna més detalls. Les partides són ràpides -d’entre trenta i quaranta minuts-, divertides i diferents cada vegada. S’hi pot jugar a partir dels deu anys i el preu és de 20 euros.

Als films de l’oest americà, els ‘westerns’, sempre hi ha, si més no, un xèrif, un agutzil i uns quants fugitius i renegats, que s’empaiten els uns als altres. Amb el propòsit de recrear les escenes més clàssiques i repetides dels ‘westerns’, l’italià Emiliano Sciarra va dissenyar l’any 2002 ‘Bang!’, un joc de cartes ideal per als amants d’enredar sense parar i de riure pels descosits. Hi poden jugar de quatre jugadors a set, i cada un hi té un rol diferent. L’objectiu és de sobreviure. I per fer-ho cal matar tots els personatges enemics, d’acord amb el paper de cada un: xèrif, fugitiu, renegat o agutzil. Això sí, ningú no sap qui és qui i, per tant, cal ser molt hàbil i saber enganyar. L’Oriol Comas, en aquest nou capítol del Jocs Populi, ens l’ensenya i ens en dóna més detalls. Les partides són ràpides –de trenta minuts a quaranta–, divertides i diferents cada vegada. S’hi pot jugar des dels deu anys. El preu és de 20 euros.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any